Dak laten isoleren

Is uw oude dak van uw woning niet goed geïsoleerd? En verliest u een hoop warmte via uw zolder omdat er overal gaten en kieren aan de binnenzijde van uw dak zitten?

Bedenkt u zich dan eens om uw dakisolatie te laten plaatsen om zo te kunnen besparen op uw jaarlijkse stookkosten.

Dakisolatie laten aanbrengen aan de binnenzijde of buitenkant van uw dak is in de meeste gevallen de beste oplossing om geen warmte meer te verliezen en flink te besparen op uw stookkosten.

Bespaar op je stookkosten!

Door deze isolatieklus uit te laten voeren kunt u wel tot 40% op uw jaarlijkse stookkosten besparen. Dit geld ook voor nieuwbouwwoningen. Leest u op deze pagina alle isolatiemogelijkheden zoals:

  • Isolatie laten plaatsen vanaf de binnenzijde van het dak.
  • Isolatie laten plaatsen vanaf de buitenzijde van het dak.
  • De prijzen van de verschillende soorten dakisolatie
  • Heeft u recht op subsidie? 
Snel een prijsindicatie?

dak-laten-isoleren

Dakisolatie kosten

Als u uw oude schuine of platte dak wilt laten isoleren dan bent u zeker benieuwt naar wat dit gaat kosten per m2.

We zullen u daarom een kleine berekening laten zien om een dak van ongeveer 70 m2 te laten isoleren:

Dakisolatie vanaf de… Gemiddelde kosten per m2
Binnenzijde schuin dak laten isoleren €  1450,-
Buitenzijde schuin dak laten isoleren €  3250,-
Plat dak laten isoleren €  2250,-
Zoldervloer laten isoleren €  1100,-
Zolder afwerking ( gipsplaten ) € 700,-

U begrijpt waarschijnlijk wel dat de exacte prijs voor het isoleren van uw dak erg afhangt van de bestaande dakconstructie van uw woning.

Ook de manier hoe u uw dak wilt laten isoleren en uw zolderruimte wilt af laten werken is erg prijsbepalend. De bovenstaande kosten per m2 zijn daarom ook een redelijke prijsschatting.

Wilt u eigenlijk meteen weten wat de exacte prijs is voor het laten isoleren van uw schuine of platte dak?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een isolatie offerte aan. Na het invullen van het offerte formulier zullen wij u binnen 2 werkdagen een scherpe prijs toesturen zodat u exact weet wat het isoleren van uw dak gaat kosten.

Waarom je dak isoleren?

Om de vraag te beantwoorden “waarom zou je je dak laten isoleren met dakisolatie?” is natuurlijk niet echt heel moeilijk.

Dakisolatie hout enorm de opstijgende warmte uit uw woning tegen. Omdat warmte altijd opstijgt is het van groot belang het bestaande platte dak of schuine dak met dakpannen te voorzien van een goede isolatie. Door uw oude dak goed te laten inpakken met isolatiemateriaal zullen uw stookkosten aanzienlijk zakken.

Onze dakdekkers kunnen dan ook exact voor u uitrekenen hoeveel u kunt besparen op het aan laten brengen van de isolatie tegen uw dak.

Uiteraard zijn er verschillende manieren en isolatiematerialen om uw dak te isoleren.

Zo kunt u zich ook afvragen of het beter is om vanaf de binnenkant of buitenkant van het dak de isolatie te laten aanbrengen. Elk soort dak zoals een schuin dak, plat dak of rieten dak is geschikt voor een isolatiemogelijkheid.

Plat dak isoleren

Ook een plat dak kan uiteraard geïsoleerd worden. Denk hierbij aan het dak van uw opbouw, aanbouw of schuur. Er zijn 3 verschillende manieren om uw platte dak te laten isoleren met isolatiemateriaal.

  1. U kunt kiezen om langs de binnenkant van de bestaande dakconstructie te laten isoleren
  2. U kunt kiezen om het isoleren van het platte dak vanaf de buitenkant ( wat later dan met bitumen dakbedekking belegt wordt ) te doen.
  3. Mocht u kiezen om vanaf de buitenzijde van het dak te isoleren dan kunt u ook kiezen voor een goed geïsoleerde dakterrastegel.

Niet alleen bij een schuin dak is het dus mogelijk om zowel vanaf de binnenzijde als de buitenzijde te isoleren. Bij een plat dak is dit echter nog een stuk makkelijker ook.

Snel een prijsindicatie?

Schuin dak laten isoleren

Heeft u een schuin of hellend dak en deze moet geïsoleerd worden? Dan is het mogelijk de dakisolatie vanaf de binnenkant of buitenkant aan te laten brengen. Hierbij is het belangrijk welk soort isolatiemateriaal er gebruikt gaat worden om een goede isolatiewaarden te krijgen. Ook is het mogelijk de isolatie tussen de balken, dakpannen en het dakbeschot aan te brengen. Denk hierbij aan:

  • Glaswol
  • Rockwool
  • Steenwol

Wilt u toch liever het dak laten isoleren vanaf de buitenkant? Dan zal het dak ook nog eens beter beschermd worden tegen vocht en kou. Deze isolatiemethode word ook wel ” warm dak methode genoemd.

Dak laten isoleren: van binnen- of van buitenaf?

Het is zowel mogelijk om uw dak van binnen als buiten te laten isoleren. Echter is het aanbrengen van dakisolatie vanaf de buitenzijde een stuk duurder en ingrijpender.

Dakisolatie van buitenaf

Door het dak van buiten te isoleren wordt er een prachtige elage laag isolatie gecreëerd. Maar het spreekt vanzelf dat de isolatie niet zomaar over de dakpannen gelegd kunnen worden. Uw dakbedekking en de constructie daaronder zal moeten worden verwijderd voordat de werkzaamheden voor het isoleren kunnen beginnen.

Het spreekt vanzelf dat het isoleren van een schuin dak vanaf de buitenkant alleen is weggelegd door professionals. Deze vakmensen die het isoleren van daken dagelijks verzorgen, weten precies wat zij moeten doen om het maximale rendement te bereiken en ervoor te zorgen dat er tijdens het proces geen voorkombaare problemen ontstaan.

Als uw dak gerenoveerd moet worden of als uw dakbedekking aan vervanging toe is, dan is het isoleren van buitenaf een uitstekende keuze omdat de werkzaamheden dan mooi samen vallen.

Wellicht vraagt u zich af of de isolatielaag geen problemen zal creëren door het hoogteverschil bij u en de buren. Uiteraard is het een goed idee om het isoleren met de buren te overleggen, zodat u dit eventueel samen kunt laten doen. Maar ook als uw buren niet willen investeren in de isolatie van hun dak, kunt u dit prima laten doen. Door middel van koppelelementen worden de hoogteverschillen of andere dakbedekking naadloos met elkaar verbonden en is er geen enkele kans op problemen.

Dakisolatie via de binnenkant

Voor de meeste mensen is het een beter idee om het dak te isoleren via de binnenkant. Door het isolatiemateriaal tussen de dakbalken te plaatsen, blijven de kosten relatief laag en wordt er toch een groot rendement behaald. Een verschil dat u zeker zal merken.

Heeft u een oud huis? Dan is dit iets om rekening mee te houden als u zelf uw dak gaat isoleren van de binnenkant. In oude woningen zitten geen ventilatiesystemen en wordt de ventilatie simpelweg geregeld via de kieren en de naden van uw huis.

Gaat u deze opvullen met isolatie, dan heeft u nauwelijks ventilatie in huis meer. Dit kan er eventueel voor zorgen dat u vochtproblemen in huis krijgt, dus u dient hier extra alert op te zijn. Als u uw woning aan de binnenkant gaat isoleren, ontdek dan eerst hoe de dakconstructie is om toekomstige vochtproblemen en schadeposten te

Zolder laten isoleren

Omdat wij in het begin al vertelde dat de warmte in een woonhuis opstijgt is het van groot belang dat u uw zolderruimte goed isoleert met het juiste isolatiemateriaal. De zolder is natuurlijk het hoogste punt van uw woning en alle warmte zal naar de zolder trekken. U wilt deze kostbare warmte natuurlijk niet verliezen.

Mocht u een dakkapel op uw zolder willen plaatsen hout er dan rekening mee dat u isolatie glas zoals hr ++ glas gebruikt. Het laten plaatsen van dubbelglas geeft een erg hoge isolatiewaarden en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u warmte verliest omdat uw ramen niet goed geïsoleerd zijn.

Besparen op uw dakisolatie!

Als u graag uw dak wilt laten isoleren met dakisolatie dan wilt u ook besparen op de kosten die hierbij komen kijken. Misschien kunt u wel subsidie aanvragen als u een wat oudere woning heeft. Zo is er tegenwoordig een energiebesparingsfonds die voor sommige bewoners een flinke korting oplevert om uw dak te laten isoleren. Zo word er vaak maar 9% btw berekend in plaats van 21% Btw

Mocht u geen subsidie krijgen op het isoleren van uw dak? maakt u zich dan geen zorgen. Vraag is een vrijblijvende prijsopgave bij ons aan en u zult versteld staan van de scherpe prijs die wij berekenen per m2 voor dakisolatie.

Als u een oud dak heeft met dakpannen of een plat dak wat niet is geïsoleerd dan verliest u veel warmte. U kunt dit snel zien aan de sneeuwval op uw dak. Mocht deze snel verdwijnen terwijl er bij andere bewoners nog wel sneeuw op het dak licht dan betekend dit dat uw dak zeer slecht geïsoleerd is. U kunt uw dak laten isoleren door isolatieplaten vanaf buitenaf te laten bevestigen zodat u binnen in huis nauwelijks tot geen rotzooi heeft.

Isolerende werking

De meest gebruikte isolatiematerialen isoleren in het algemeen erg goed. Maar ook bij het aanbrengen van dakisolatie zijn er verschillende isolatie niveaus. let u dus wel op welk niveau u nodig heeft en wat het beste is voor uw woning ( of dit nu gaat om een nieuwbouwwoning of een ouder huis )

dakisolatie

Dak isoleren een slimme investering!

Het advies dat tegenwoordig geldt is om uw woning volledig te isoleren omdat de voordelen niet opwegen tegen de kosten die bij isolatie komen kijken. Sterker nog, isolatie is letterlijk een investering: u verdient er namelijk op termijn geld mee terug. En niet zo’n beetje. Een dak dat niet geïsoleerd is verliest onnodig veel warmte. Het is een van de grootste oorzaken van energieverspilling bij u in huis.

In onze huidige tijd zijn de energiekosten in een rap tempo aan het stijgen. Het isoleren van uw woning zorgt voor een efficiëntere en duurzamere woning. Dit zal er voor zorgen dat uw energiekosten dalen, zelfs in een tijd waarin de kosten voor energie stijgen.

Het rendement van dakisolatie

Natuurlijk hangt het rendement af van uw dak en uw woning, maar de gemiddelde netto besparing die u kunt behalen met het isoleren van uw woning is tot wel €400 euro op jaarbasis.

Zelfs als uw dak al van isolatie is voorzien, is de kans groot dat de mate van isolatie niet voldoende is om maximaal rendement te behalen. Daarom is het een goed idee om ook in deze gevallen uw dak van extra of betere isolatie te voorzien.

Sinds 15 augustus 2019 is er ook een subsidie voor isolatie, dit maakt het nu extra interessant om te investeren. Als u het isoleren van uw dak combineert met de vloer, geven en bijvoorbeeld ramen, dan kunt u tot 20 procent op de kosten besparen. Dat is een geweldige kans voor mensen die isolatie  van hun woning overwegen.

Dakisolatie houdt niet alleen de warmte goed vast, het zorgt er ook voor dat het in de zomer koeler is. Dit maakt het lucratief om te investeren in dakisolatie omdat u hierdoor niet hoeft te investeren in een airco unit om de kamer koel te houden, die ook nog eens enorm veel energie verbruikt.

Dakdekker inschakelen om uw dak te isoleren

Wilt u uw dak professioneel laten isoleren? Schakel dan een van onze dakdekkers in. Al onze dakdekkers zijn in het bezit van een dakisolatie diploma. Zei kunnen u dak snel voorzien van de beste dakisolatie en ervoor zorgen dat u jaarlijkse stookkosten flink naar beneden gaan.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor het aanbrengen van dakisolatie en ontvang snel de scherpste prijs in uw mailbox.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!