Dakbedekking plat dak

Welke soort dakbedekking kan je gebruiken voor een plat dak?

Als uw huidige dakbedekking op uw platte dak van uw aanbouw of schuur zijn beste tijd heeft gehad is het belangrijk dat het op tijd wordt vervangen voor nieuwe dakbekleding.

We treffen in Nederland nog heel veel platte daken aan met mastiek. De meeste daken zijn gedekt met bitumen dakbedekking of dakbedekking van EPDM ,en op het platte dak van oudere panden ligt zelfs soms nog mastiek.

Bitumen dakbedekking is een van de goedkoopste vormen van een plat dak waterdicht maken. Ondanks de lage kosten per m2 beschermt bitumen jouw schuur, huis, of garage en aanbouw.

Leest u snel alles over de gemiddelde prijs voor een bitumen dak per m2.

dakbedekking plat dak

Na circa 20 jaar is het ook doorgaans tijd u te oriënteren uit welke soorten dakbedekking u een keuze kunt maken om uw plat dak opnieuw mee te bedekken.

Welk dakbedekking- materiaal is het beste, het goedkoopste, wat is de levensduur en wat zijn de exacte kosten voor het opnieuw bedekken van een plat dak?

Op alle vragen die u op dit moment heeft over uw oude dakbedekking verwijderen of het vernieuwen van uw plat dak vindt u op deze pagina de antwoorden, leest u rustig verder.

Bovendien omschrijven wij ook de werkwijze van onze professionele dakdekkers zodat u weet wat u kunt verwachten als uw dakbedekking van uw platte dak wordt vervangen door de soort dakbedekking van uw keuze.

De kosten voor het vernieuwen van dakbedekking op een plat dak kunnen erg uiteen lopen. Denk aan prijzen tussen de € 2.000 en € 4.000 voor het compleet vervangen van een oud bitumen dak van rond de 50m2.

De kosten per m2 van een dak vervanging liggen dan tussen de € 40 tot € 70.-. Het grote verschil zit hem dus in het aantal m2 van het dakoppervlakte.

Leest u snel alles over de gemiddelde kosten voor nieuwe dakbedekking op een plat dak zoals die van uw schuur of uitbouw.

Kosten dakbedekking plat dak

Wilt u uw dakbedekking van uw plat dak goedkoop vervangen of bent u over een complete dakrenovatie aan het nadenken?

Dan heeft u de keuze uit twee mogelijkheden.

In plaats van het daadwerkelijk vervangen van de oude dakbedekking op uw platte dak kunt u over de bestaande dakbedekking een nieuwe laag bitumen aan laten brengen. Dit scheelt u aanzienlijk in de kosten.

Of dit mogelijk is, is afhankelijk van uw bestaande dakconstructie van uw plat dak. Als er al meerdere lagen dakbedekking zijn aangebracht dan kan nog een nieuwe laag dakbedekking te zwaar worden voor uw huidige dakconstructie.

Ook als u kiest voor isolatie van uw dak dan moeten alle oude lagen verwijderd worden van uw plat dak en wordt daadwerkelijk de complete dakbedekking vervangen!

Uiteraard wordt uw oude dakbedekking afgevoerd en kunt u weer lang genieten van uw nieuwe dak.

Ook de kosten die verbonden zijn aan de nieuwe dakbedekking voor een plat dak kunnen uw keuze beïnvloeden.

Daarom treft u in ons prijzenoverzicht een indicatie aan van de kosten voor het laten plaatsen van de huidige drie meest gebruikte soorten dakbedekking op een plat dak.

Dakbedekking voor een plat dakKosten van materiaal per M2De te verwachte Levensduur
Bitumen  
Bitumen dakbedekking over oude dakbedekking plat dak€ 40 – € 5025 jaar
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe laag plat dak€ 70 – € 8025 jaar
PVC  
PVC dakbedekking over oude dakbedekking plat dak€ 50 – € 6025 jaar
Verwijderen oude laag dakbedekking en plaatsen nieuwe laag plat dak€ 80 – € 9025 jaar
EPDM  
EPDM dakbedekking over oude dakbedekking plat dak€ 45 – € 5540 jaar
Verwijderen oude laag dakbedekking en plaatsen nieuwe plat dak€ 75 – € 8040 jaar

Prijsvoorbeeld: Uw platte dak van uw huis, garage of schuur heeft een totale oppervlakte van 20 vierkante meter en uw gedachten gaan uit om uw dak te bekleden met een bitumen dakbedekking.

Is de huidige dakbedekking geschikt (bitumen of EPDM) als onderlaag, dan is de prijs circa 800 euro.

Als er sprake is van algehele vernieuwing van de oude dakbedekking van uw plat dak en de dakdekker moet de oude laag verwijderen dan is de prijs 1400 euro.

Overigens zijn al onze prijzen inclusief btw.  

dakbedekking voor plat dak

Mochten er andere wensen zijn, bijvoorbeeld het vervangen van de dakgoot of regenafvoer, dan kunnen wij deze kosten separaat inzichtelijk maken.

Wat kost de gehele klus voor mijn platte dak?

De tijd is voorbij dat er eerst allemaal mensen langs moesten komen om een dakdekker offerte te laten maken.

Met behulp van uw informatie kunnen wij de specifieke kosten voor uw platte dak inzichtelijk maken. Om u te helpen bij het zoeken naar prijsinformatie hebben wij hier een gratis offertesysteem.

U vult de benodigde informatie in, zoals:

  • Afmetingen plat dak.
  • Conditie en soort huidige dakbedekking.
  • Nieuw soort dakbedekking van uw keuze.

U heeft ook de ruimte om vragen te stellen over goten, afvoersysteem en dergelijke.

Maximaal 2 dagen na ontvangst heeft u onze dakdekker offerte in uw inbox.

Het vergelijken kan beginnen als u voornemens bent meerdere dakdekkersoffertes aan te vragen.

Onze offerte is geheel vrijblijvend, transparant en u bent nergens toe verplicht. U heeft snel antwoord en deze dienstverlening is gratis.

Tip: Maak niet alleen uw keuze gebaseerd op prijs. Vaak is goedkoop inderdaad duurkoop.

Bij de Dakdekker-Concurrent heeft u altijd garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Uit ervaring weten wij dat niet alle dakdekker bedrijven garantie verlenen.

Soorten dakbedekking platte daken

U heeft net de drie meest bekende soorten dakbedekking kunnen vergelijken: Bitumen, EPDM en PVC qua prijs en levensduur voor het renoveren van uw dakbedekking.

Om u nog beter te informeren hebben wij een overzicht gemaakt waarin de verschillen, qua materiaaleigenschappen, onderhoud en montage voor u op een rij zijn gezet.

Wij realiseren ons dat het vervangen van uw dakbedekking een grote investering is. Maar de functie van uw dakbedekking is ook een belangrijke.

Als er op termijn sprake is van lekkage, die wellicht lang onopgemerkt blijft, kan uw dakconstructie worden aangetast en zorgt vocht in huis voor schimmel.

Bovendien lopen de stookkosten navenant op. U heeft er dus alle belang bij dat uw huis “uitgerust is” met een goed solide gedekt dak.

Iedere soort dakbedekking, die onderstaand beschreven is, voldoet. Mits door een professionele dakdekker aangebracht.

1Bitumen dakbedekking: Bitumen is een vloeistof op aardolie gebaseerd. Bitumen wordt al jarenlang gebruikt als dakbedekking op platte daken. Met een brander wordt de onderkant van het bitumen verhit waardoor het aan het dak vast smelt.. Bitumen dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Onderhoud: verwijder (door te vegen) 2 x per jaar de algen en mossen, op deze manier blijft het waterdicht en verlengt u de levensduur van uw bitumen dakbedekking.

De belangrijkste eigenschappen van bitumen dakbedekking: waterdicht, sterk materiaal en grote kleefkracht.

2. PVC: Een dakbedekking van kunststof. De PVC dakbedekking wordt aangebracht met lijm en vervolgens aan het dak vastgeplakt. Deze kunststof staat vooral bekend om de vele kleurmogelijkheden. Het wordt op een plat dak aangebracht met lijm waarna het vervolgens 45 minuten wordt aangedrukt PVC dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Onderhoud: zo’n 2 x per jaar het vuil verwijderen om lekkage en verkleuring te voorkomen.

De belangrijkste eigenschappen van PVC dakbedekking: waterdicht, verkrijgbaar in vele kleuren en de witte variant is zonwerend.

3. EPDM: EPDM dakbedekking is gemaakt van rubber. EPDM kan van tevoren op maat gemaakt worden. Het EPDM wordt verlijmd met speciale kunststof lijm. Deze dakbedekking voor het platte dak is meer en meer in opkomst door de vele voordelen. Waaronder een te verwachtte levensduur van 40 jaar.

Onderhoud: Bladeren regelmatig verwijderen voor een langere levensduur.

De belangrijkste eigenschappen van EPDM dakbedekking: waterdicht, onderhoudsarm en goed bestand tegen temperatuurverschillen.

Wellicht is het voor u nu iets makkelijker een keuze te maken voor de beste dakbedekking voor uw platte dak.

groen dak

Dakbedekking plat dak: Groendak

Een prachtig groendak en dan geen groene PVC dakbedekking maar groen in de zin van vetplanten, mossen en dergelijke.

Voor een groendak is heel veel te zeggen. Het is beter voor het milieu, u profiteert van natuurlijke isolatie, u verdubbelt de levensduur van uw dakbedekking, het onderhoud is nihil en het zicht erop is prachtig.

U investeert dus 1 x in de kosten van een groendak en u hoeft er nooit meer naar om te kijken.

Als dit een soort dakbedekking is die u aanspreekt hebben wij de mogelijkheden en de prijs van het plaatsen van een groendak onderstaand beschreven.

Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat een groendak alleen geplaatst kan worden op één van de 3 soorten dakbedekking voor een plat dak.

Afhankelijk van de bestaande situatie op uw dak kunnen de kosten dus variëren.

Als u namelijk momenteel een bitumen dakbedekking heeft die in goede staat verkeert dan kan het groendak over uw bestaande dakbedekking geplaatst worden.

Dat scheelt u uiteraard aanzienlijk in de kosten. Is dit niet het geval en is uw huidige dakbedekking aan vervanging toe? Dan komen de kosten daarvan er nog eens bij.

Uiteraard is het ook mogelijk uw wensen in fases uit te laten voeren. U laat eerst uw huidige dakbedekking vervangen (geschikt als ondergrond voor een groendak).

En over een jaar of jaren, kunt u altijd nog tot plaatsing van een groendak overgaan.

Gemiddelde kosten voor een groendak zijn:

Groendak 50 – 60 euro per m2. Bij een bitumen en PVC ondergrond is de levensduur 40 jaar. Bij een EPDM ondergrond is de levensduur wel 60 jaar.

De totale prijs van het laten plaatsen van een groendak is dus van veel factoren afhankelijk.

Misschien dat de gemeente bij u hier subsidie voor verstrekt. Dat kan u een mooi voordeel op kunnen leveren. Informeer bij uw gemeente of hier sprake van is.

Op de Energiesubsidiewijzer kunt u deze informatie vinden. Steeds meer gemeenten stimuleren eigen huis bezitters, met subsidies, om hun dak aan te pakken.

dakisolatie

Isolatie dakbedekking plat dak

Huizen met platte daken staan erom bekend dat het zomers te warm is binnen en in de winter te koud.

Als de ruimte onder uw platte dak ook daadwerkelijk woonruimte is en er is nog geen isolatie vanaf de binnenzijde of buitenzijde aanwezig dan is het verstandig om hier eens kritisch naar te kijken.

Via het platte dak gaat zo’n 30% aan warmte verloren mits er goed geïsoleerd word.

Dakisolatie kan zowel vanaf de buitenkant als de binnenkant van het dak worden aangebracht. Als u uw huidige dak wilt laten renoveren is het goedkoper om meteen de isolatie te laten aanbrengen.

U verdient uw investering terug omdat u op uw stookkosten gaat besparen nadat u het dak heeft laten isoleren. Een zeer verstandige keus dus om uw platte dak te laten transformeren in een groen dak.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw platte dak te laten isoleren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Na het aanvragen van de prijsopgave ontvangt u binnen 24 uur de exacte kosten voor een dakisolatie laten aanbrengen.

Platte dak isoleren welke wijze?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw platte dak goed te isoleren. Zoals we hierboven al hebben omschreven kan dit vanaf de binnenzijde maar ook de buitenkant van het bestaande dak. We zullen u de exacte informatie verstrekken:

  • Isolatie onder de dakbedekking; De isolatielaag wordt aangebracht tussen het dakbeschot en de dakbedekking in. Als u hiervoor kiest dan kiest u ook voor isolatie met de hoogste isolatiewaarde. Uiteraard kan deze manier alleen maar worden uitgevoerd wanneer uw dakbedekking een complete vernieuwing nodig heeft.
  • Isolatie op de dakbedekking; Als uw huidige dakbedekking nog in prima conditie is dan volstaat het om waterdichte platen bovenop uw bestaande dakbedekking te plaatsen.

Het isoleren van uw dak door waterdichte platen aan te brengen kost gemiddeld tussen de 50 – 60 euro per m2.

Deze investering kunt u in gemiddeld 6 jaar terugverdienen dankzij de besparing op uw energierekening? De gemiddelde besparing is rond de € 500 per jaar.

Ook deze vierkante meterprijs is gebaseerd op de loonkosten van onze dakdekker, het materiaal en de btw.

Dakdekker voor de beste prijs!

Met de informatie die u hier heeft gelezen hopen wij dat u nu voldoende op de hoogte bent van hetgeen u vragen over had.

Maar uiteraard bent u ook benieuwd geworden naar de prijs voor het opnieuw bedekken van uw platte dak?

Als u het offerteformulier nu invult heeft u binnen maximaal 24 uur onze dakbedekking offerte in uw inbox.

U krijgt deze specifieke prijsinformatie gratis en bovendien verplicht u zich tot niets.

Ons dakdekkersbedrijf is aangesloten bij de branche organisatie, onze dakdekkers zijn zeer ervaren en onze klanten altijd tevreden.

Bekijk ook hier onze referenties. Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Vragen & Antwoorden dakbedekking plat dak

Welke dakbedekking kan ik kiezen voor mijn platte dak?

Als u uw platte dak opnieuw wilt bedekking dan zijn bitumen en EPDM dakbedekkingen de goedkoopste soorten. Mastiek (een bitumensoort) wordt niet meer gebruikt sinds eind jaren 70.

Leest u hier wat voor u het voordeligst is.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn dakbedekking?

De kosten om je dakbedekking op je platte dak te laten vernieuwen liggen gemiddeld tussen de € 1.200 en € 1.800,-.

De meeste prijzen worden per m2 berekend voor nieuwe dakbedekking. Leest u op deze pagina alle soorten dakbedekking en bijbehorende prijzen voor een plat dak.

Kan ik bij vernieuwing van mijn dakbedekking mijn platte dak meteen laten isoleren?

Als u uw platte dak laat vervangen en meteen wilt laten isoleren dan is dit geen probleem. U kunt kiezen om vanaf de binnenkant van het dak te laten isoleren of juist vanaf de buitenkant. Echter bij isolatie aanbrengen moet wel het complete dak vervangen worden.

Dat is voor ons geen enkel probleem. Om u meer inzicht te geven in de isolatie mogelijkheden, leest u hier alle benodigde informatie.

Wat is verschil tussen kunststof en bitumen dakbedekking?

dakrenovatie-Amsterdam

Wat is goedkoper en beter? Bitumen of kunststof dakbedekking? Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit welke soort dakbedekking u kiest. Kuststof is in het algemeen iets duurder maar gaat weer iets langer mee dan een dak van bitumen.

Het verschil in prijs, aanbrengen en levensduur van beide soorten dakbedekking voor een plat dak leest u hier.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!