Dakbedekking plat dak

Als uw huidige dakbedekking heeft zijn beste tijd gehad is het belangrijk dat het op tijd word vervangen voor nieuwe dakbekleding. Na circa 20 jaar is het ook doorgaans tijd u te oriënteren uit welke soorten dakbedekking u een keuze kunt maken om uw platte dak opnieuw te bedekken.

Welk dakbedekkings- materiaal is het beste, het goedkoopste en wat zijn de exacte kosten voor een plat dak opnieuw bedekken?

Op alle vragen die u op dit moment heeft over uw oude dakbedekking verwijderen of het vernieuwen van uw platte dak vindt u op deze pagina de antwoorden, leest u rustig verder.

Bovendien omschrijven wij ook de werkwijze van onze professionele dakdekkers zodat u weet wat u kunt verwachten als uw dakbedekking van uw platte dak wordt vervangen door de soort dakbedekking van uw keuze.

dakbedekking plat dak

Kosten dakbedekking plat dak

Wilt u uw dakbedekking van uw platte dak vervangen of u bent over een complete dakrenovatie aan het nadenken dan heeft u de keuze uit twee mogelijkheden. In plaats van het daadwerkelijk vervanging van de oude dakbedekking op uw dak kunt u over de bestaande dakbedekking een nieuwe laag bitumen aan laten brengen.

Of dit mogelijk is, is afhankelijk van uw bestaande dakconstructie. Als er al meerdere lagen dakbedekking zijn aangebracht dan kan nog een nieuwe laag dakbedekking te zwaar worden voor uw huidige dakconstructie. Ook als u kiest voor isolatie van uw dak dan moeten alle oude lagen verwijderd worden en wordt daadwerkelijk de complete dakbedekking vervangen!

In de laatste 2 gevallen zal onze dakdekker de oude lagen van uw dak dus verwijderen en voorzien van een nieuwe strakke laag dakbedekking naar uw keuze. Uiteraard wordt uw oude dakbedekking afgevoerd en kunt u weer lang genieten van uw nieuwe dak.

Ook de kosten die verbonden zijn aan de nieuwe dakbedekking voor een plat dak kunnen uw keuze beïnvloeden. Daarom treft u in ons prijzenoverzicht een indicatie aan van de kosten voor het laten plaatsen van de huidige drie meest gebruikte soorten dakbedekking op een plat dak.

  1. Bitumen dakbedekking: Nieuw bitumen dakbedekking over oude dakbedekking 40 – 50 euro 25 jaar. Verwijderen oude dakbedekking plaatsen nieuw bitumen dakbedekking 70 – 80 euro, levensduur 25 jaar.
  2. PVC dakbedekking: Nieuwe PVC dakbedekking over oude dakbedekking 50 – 60 euro, levensduur 25 jaar. Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen nieuwe PVC dakbedekking 80 – 90 euro 25 jaar.
  3. EPDM dakbedekking. Nieuwe EPDM dakbedekking over oude dakbedekking 45 – 55 euro 40 jaar. Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen nieuwe EPDM dakbedekking 75 – 85 euro 40 jaar

Prijsvoorbeeld: Uw platte dak van uw huis, garage of schuur heeft een totale oppervlakte van 20 vierkante meter en uw gedachten gaan uit om uw dak te bekleden met een bitumen dakbedekking. Is de huidige dakbedekking geschikt als onderlaag, dan is de prijs circa 800 euro. Als er sprake is van algehele vernieuwing van de oude dakbedekking van uw platte dak en de dakdekker moet de oude laag verwijderen dan is de prijs 1400 euro.

Overigens zijn al onze prijzen inclusief btw.  De prijs voor de verschillende soorten dakbedekking is opgebouwd uit:

  • De dakbedekking waar u een keuze voor maakt.
  • De loonkosten van de dakdekker.
  • Aanbrengen van een nieuwe dakrand.

Mochten er andere wensen zijn, bijvoorbeeld het vervangen van de dakgoot of regenafvoer, dan kunnen wij deze kosten separaat inzichtelijk maken. Vergeet u dit dan ook niet te vermelden als u het offerteformulier invult. De prijzen zijn gebaseerd op: soort dakbedekking, de vierkante meterprijs ( m2 ) hiervan en de te verwachte levensduur.
dakbedekking voor plat dak

Snel een prijsindicatie?

Wat kost de gehele klus voor mijn platte dak?

De tijd is voorbij dat er eerst allemaal mensen langs moesten komen om een dakdekker offerte te laten maken. Met behulp van uw informatie kunnen wij de specifieke kosten voor uw platte dak inzichtelijk maken. Om u te helpen bij het zoeken naar prijsinformatie hebben wij hier een gratis offertesysteem.

U vult de benodigde informatie in, zoals afmetingen, conditie huidige dakbedekking en soort dakbedekking van uw keuze. U heeft ook de ruimte om vragen te stellen over goten, afvoersysteem en dergelijke.

Maximaal 2 dagen na ontvangst heeft u onze dakdekker offerte in uw inbox. Het vergelijken kan beginnen als u voornemens bent meerdere dakdekkersoffertes aan te vragen. Onze offerte is geheel vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht.

Tip: Maak niet alleen uw keuze gebaseerd op prijs. Vaak is goedkoop inderdaad duurkoop. Bij de Dakdekker-Concurrent heeft u altijd garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Uit ervaring weten wij dat niet alle dakdekker bedrijven garantie verlenen.

Soorten dakbedekking plat dak

U heeft net de drie meest bekende soorten dakbedekking kunnen vergelijken qua prijs en levensduur voor het eventueel renoveren van uw dak. Om u beter te informeren hebben wij een overzicht gemaakt waarin de verschillen, qua materiaaleigenschappen, onderhoud en montage voor u op een rij zijn gezet.

Wij realiseren ons dat het vervangen van uw dakbedekking een grote investering is. Maar de functie van uw dakbedekking is ook een belangrijke. Als er op termijn sprake is van lekkage, die wellicht lang onopgemerkt blijft, kan uw dakconstructie worden aangetast en zorgt vocht in huis voor schimmel. Bovendien lopen de stookkosten navenant op.

U heeft er dus alle belang bij dat uw huis “uitgerust is” met een goed solide gedekt dak. Iedere soort dakbedekking, die onderstaand beschreven zijn, voldoet. Mits door een professionele dakdekker aangebracht.

1. Bitumen dakbedekking: Bitumen is een vloeistof op aardolie gebaseerd. Met een brander wordt de onderkant van het bitumen gemonteerd en vastgeplakt aan het platte dak.

Verwijder jaarlijks de algen en mossen, op deze manier blijft het waterdicht en verlengt u de levensduur van uw bitumen dakbedekking.

2. PVC: Een dakbedekking van kunststof. Het PVC wordt aangebracht met lijm en vervolgens aan het dak vastgeplakt. Zo’n 2 x per jaar het vuil verwijderen om lekkage en verkleuring te voorkomen.

3. EPDM: EPDM dakbedekking is gemaakt van rubber. EPDM kan van tevoren op maat gemaakt worden. Het EPDM wordt verlijmd met speciale kunststof lijm. Bladeren regelmatig verwijderen voor een langere levensduur.

Wellicht is het voor u zo iets makkelijker een keuze te maken voor de beste dakbedekking voor uw dak.

groen dak

Groendak

Een prachtig groendak en dan geen groene PVC dakbedekking maar groen in de zin van vetplanten, mossen en dergelijke. Voor een groendak is heel veel te zeggen. Het is beter voor het milieu, u profiteert van natuurlijke isolatie, u verdubbelt de levensduur van uw dakbedekking, het onderhoud is nihil en het zicht erop is prachtig.

U investeert dus 1 x in de kosten van een groendak en u hoeft er nooit meer naar om te kijken. Als dit een soort dakbedekking is die u aanspreekt hebben wij de mogelijkheden en de prijs van het plaatsen van een groendak onderstaand beschreven.

Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat een groendak alleen geplaatst kan worden op één van de 3 soorten dakbedekking voor een plat dak. Afhankelijk van de bestaande situatie op uw dak kunnen de kosten dus variëren. Als u namelijk momenteel een bitumen dakbedekking heeft die in goede staat verkeert dan kan het groendak over uw bestaande dakbedekking geplaatst worden.

Dat scheelt u uiteraard aanzienlijk in de kosten. Is dit niet het geval en is uw huidige dakbedekking aan vervanging toe? Dan komen de kosten daarvan er nog eens bij.

Uiteraard is het ook mogelijk uw wensen in fases uit te laten voeren. U laat eerst uw huidige dakbedekking vervangen (geschikt als ondergrond voor een groendak) en over een jaar of jaren, kunt u altijd nog tot plaatsing van een groendak overgaan.

De gemiddelde kosten voor een groendak zijn;

Groendak 50 – 60 euro per m2. Bij een bitumen en PVC ondergrond is de levensduur 40 jaar. Bij een EPDM ondergrond is de levensduur 60 jaar.

De totale prijs van het laten plaatsen van een groendak is dus van veel factoren afhankelijk. Misschien dat de gemeente bij u hier subsidie voor verstrekt. Dat kan u een mooi voordeel op kunnen leveren. Op de Energiesubsidiewijzer kunt u deze informatie vinden. Steeds meer gemeenten stimuleren eigen huis bezitters, met subsidies, om hun dak aan te pakken.

dakisolatie

Isolatie plat dak

Huizen met platte daken staan erom bekend dat het zomers te warm is binnen en in de winter te koud. Als de ruimte onder uw platte dak ook daadwerkelijk woonruimte is en er is nog geen isolatie vanaf de binnenzijde of buitenzijde aanwezig dan is het verstandig om hier eens kritisch naar te kijken.

Via het platte dak gaat zo’n 30% aan warmte verloren mits er goed geïsoleerd word. Dakisolatie kan zowel vanaf de buitenkant als de binnenkant van het dak worden aangebracht. Als u uw huidige dak wilt laten renoveren is het goedkoper om meteen de isolatie te laten aanbrengen. U verdient uw investering terug omdat u op uw stookkosten gaat besparen nadat u het dak heeft laten isoleren. Een zeer verstandige keus dus om uw platte dak te laten transformeren in een groen dak.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw dak te laten isoleren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Na het aanvragen van de prijsopgave ontvangt u binnen 24 uur de exacte kosten voor een dakisolatie laten aanbrengen.

Snel een prijsindicatie?

Platte dak isoleren hoe?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw platte dak goed te isoleren. Zoals we hierboven al hebben omschreven kan dit vanaf de binnenzijde maar ook de buitenkant van het bestaande dak. We zullen u de exacte informatie verstrekken:

  • Isolatie onder de dakbedekking; De isolatielaag wordt aangebracht tussen het dakbeschot en de dakbedekking in. Als u hiervoor kiest dan kiest u ook voor isolatie met de hoogste isolatiewaarde. Uiteraard kan deze manier alleen maar worden uitgevoerd wanneer uw dakbedekking een complete vernieuwing nodig heeft.
  • Isolatie op de dakbedekking; Als uw huidige dakbedekking nog in prima conditie is dan volstaat het om waterdichte platen bovenop uw bestaande dakbedekking te plaatsen.

Het isoleren van uw dak door waterdichte platen aan te brengen kost gemiddeld tussen de 50 – 60 euro per m2. Deze vierkante meterprijs is gebaseerd op de loonkosten van onze dakdekker, het materiaal en de btw.

Betrouwbare dakdekker voor de beste prijs!

Met de informatie die u hier heeft gelezen hopen wij dat u nu voldoende op de hoogte bent van het gene waar u vragen over had. Maar uiteraard bent u ook benieuwd geworden naar de prijs voor het opnieuw bedekken van uw dak?

Als u het offerteformulier nu invult heeft u binnen maximaal 24 uur onze dakbedekking offerte in uw inbox. U krijgt deze specifieke prijsinformatie gratis en bovendien verplicht u zich tot niets. Ons dakdekkersbedrijf is aangesloten bij de branche, onze dakdekkers zijn ervaren en onze klanten altijd tevreden.

Check ook hier onze referenties. Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!