Dakbedekking plat dak kosten

Bent u opzoek naar goedkope dakbedekking voor een plat dak? Maar wat kost dakbedekking plat dak prijs m2 nou eigenlijk? Wat is het beste materiaal voor een plat dak? Talloze vragen waar wij in dit artikel dieper op in zullen gaan.

We laten zien wat de exacte kosten per m2 zijn voor het vernieuwen van bitumen dakbedekking of kunststof dakbedekking.

De kosten van het vervangen van dakbedekking plat dak hoeven zeker niet hoog te zijn. Dakbedekking plat dak epdm, kunststof of bitumen kan al zeer voordelig vervangen worden. Om de zoveel jaar moet het platte dak vervangen worden om lekkage en rotting tegen te gaan. 

Regelmatig bereiken ons vragen over het vervangen van dakbedekking op platte daken. De volgende vragen zien we met enige regelmaat voorbij komen:

 • Wat kost nieuwe dakbedekking leggen?
 • Wat zijn de kosten voor nieuwe dakbedekking voor een plat dak per m2?
 • Wat kost dakbedekking plat dak?
 • Welke dakbedekking plat dak?
 • Wat is de prijs voor een dak vervangen?

Ieder dak is weer anders. Zelfs tussen de types platte daken kunnen behoorlijk verschillen zitten. Dakrenovatie of vervanging van het dak is in sommige gevallen noodzakelijk. Zeker wanneer het verval al is ingetreden.

Natuurlijk wilt u de beste dakbedekking voor een plat dak. Wij geven u in dit artikel verscheidene tips om dit mogelijk te maken.

Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs krijgt voor de hoogste kwaliteit. Wij laten u zien hoeveel de kosten zijn per vierkante meter om het dak te vervangen of te renoveren.

Kosten dakbedekking plat dak

Gaat u de dakbedekking op uw platte dak vervangen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Er zijn verschillende mogelijkheden om platte daken te onderhouden. Zo kunt kiezen voor een nieuwe laag dakbedekking laten leggen over de ‘oude’ laag.

Dit is een stuk goedkoper dan de oude laag verwijderen om vervolgens een nieuwe laag te laten aanbrengen.

Kiest u voor dakisolatie, dan is het van belang dat er niet teveel lagen dakbedekking op het dak worden aangebracht. Het kan namelijk zijn dat het gewicht te zwaar wordt. Dit drukt teveel op uw dakconstructie – en dat kan desastreuze gevolgen opleveren. Dat moeten we ten alle tijden voorkomen!

In dit geval kan het een beter idee zijn om de gehele dakbedekking te vervangen. De dakdekker kan alle oude lagen van het platte dak weghalen om vervolgens een nieuwe laag plat dak aan te brengen.

De kosten van het aanbrengen van een nieuw plat dak ziet u in de onderstaande tabel:

Dakbedekking Plat dak Prijs dakbedekking plat dak per m2
PVC dakbedekking over oude dakbedekking € 50 – € 60
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe laag € 80 – € 90
EPDM dakbedekking over oude dakbedekking € 45 – € 55
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe € 75 – € 80
Bitumen dakbedekking over oude dakbedekking € 40 – € 50
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe laag € 70 – € 80

De bovenstaande kosten zijn inclusief: btw, arbeidsloon, dakbedekking, dakrand en dak schoonmaak / afwerking.

Een plat dak vervangen van 25 vierkante meter (m2) kost ongeveer tussen de € 900,- en de € 950,-. Het gaat om een nieuwe aanbrengen over de oude laag heen. Een bitumen dakbedekking. Wilt u een geheel dak vervangen? Dan moet rekenen op ongeveer € 1800,-

U ziet in de tabel de levensduur staan van het platte dak. De exacte levensduur gaat vaak nog langer mee dan hierboven staat. Zeker wanneer u de klus laat uitbesteden aan een professionele dakdekker.

Alles zit bij de prijs in. Denk hier bijvoorbeeld aan EPDM of PVC en alles wat daarbij hoort. In sommige gevallen is een onderlaag noodzakelijk, ook dit is inclusief in de prijs verwerkt.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. De dakbedekking plat dak zelf leggen is een zware klus die regelmatig wordt onderschat. Het is van groot belang dat de platte daken in een keer goed worden aangebracht. U wilt immers geen lekkages en andere narigheden.

Wij adviseren u, wanneer u geen ervaring heeft met dakdekken om de klus uit te besteden. Op deze manier weet u honderd procent zeker dat u het beste resultaat in huis haalt.

Golfplaten als dakbedekking is ook een mogelijkheid. Eigenlijk zijn golfplaten geen dakbedekking. Golfplaten zijn eigenlijk al een soort van dak. Golfplaten bovenop een huis is echter niet zo’n goed idee. Voor een carport, overkapping of veranda kunnen golfplaten wel.

We hadden het net al even over de levensduur van de dakbedekkingen. Het is van belang dat wanneer het dak al lang op de woning aanwezig is, het regelmatig te checken. Wanneer u ziet dat er beschadigingen in het dak zitten, is het belangrijk om zo snel mogelijk in te gaan grijpen.

Er zijn een hoop mogelijkheden wanneer het op dakbedekking aankomt. Wij van de Dakdekker-concurrent kunnen u adviseren hoe u het beste aan de slag kan gaan, wanneer u wilt besparen op de kosten. Neem gerust contact met ons op.

Het is van tevoren bijvoorbeeld al mogelijk om zelf grind aan te schaffen voor bovenop het bitumen dak. Het grind zorgt ervoor dat uw dak niet snel zal uitdrogen, daarnaast biedt het bescherming tegen de uv-straling van de zon.

Snel een prijsindicatie?

Voorbeelden platte daken vervangen

Wanneer u om uw heen kijkt ziet u meerdere voorbeelden van platte daken. Platte daken zijn namelijk zeer bepalend voor het Hollandse straatbeeld. En dat is niet gek. Platte daken zijn erg handig en beschermen u voldoende tegen alle weersomstandigheden die ons land kent.

Platte daken zie je terug in schuren, overkappingen, carports, veranda’s, werkplaatsen, kantoren en loodsen. Dit soort gebouwen hebben allemaal goede dakbedekking nodig. Ieder gebouw is weer anders, daar moet het dak op worden aangepast. Daarnaast zijn er strenge eisen voor waar een goed dak aan moet voldoen. Niemand zit te wachten op lekkage, rotting of scheuren.

Wat kost nieuwe dakbedekking voor mijn plat dak?

Bent u nou benieuwd wat de exacte kosten zijn voor het vervangen van uw platte dak? Dan kunt er voor kiezen om een offerte aan te vragen voor de dakbedekking. Een offerte vragen is altijd gratis en geheel vrijblijvend – u zit dus nergens aan vast.

Omdat ieder dak weer anders is, kunnen de kosten nog wel eens uiteenlopen. Op deze manier kunt u er snel achter komen wat het vervangen van uw platte dak precies gaat kosten.

Het fijne is dat het geheel vrijblijvend is en dat u er gerust even over na kan denken wat u precies wilt.

Soorten dakbedekking voor plat dak

Wilt u nieuwe dakbedekking voor een plat dak? Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor platte daken. De bedekkingen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden om de juiste kwaliteit te waarborgen.

Wanneer u met een professioneel dakdekkersbedrijf in zee gaat, kunt u er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit in huis haalt.

Zo voorkomt u vervelende verrassingen. Het dak moet u beschermen tegen wind, regen, storm, sneeuw en uv-straling. Niemand zit te wachten op lekkage.

De volgende vijf dakbedekkingen worden het meest gebruik in Nederland:

 • PVC / Kunststof dakbedekking
 • Bitumen dakbedekking
 • EPDM
 • Groendak
 • Vloeibare dakbedekking

Het hangt geheel van uw dak af, welke optie het beste is voor u. PVC is niet zo geschikt voor wanneer er bomen vlak naast je huis staan of wanneer u katten heeft die graag over dak lopen. Nagels en takken zijn dooddoeners voor PVC. Het gevolg? Gaten. PVC is degelijk, maar niet erg dik.

Wij van de Dakdekker-concurrent kunnen u advies geven over de verschillende soorten dakbedekking. Dankzij onze jarenlange ervaringen weten wij precies welke type dakbedekking het meest geschikt is voor u huis, carport, garage of schuur.

Het is goed om vooraf uit te zoeken welk type dakbedekking het beste past bij uw platte dak. Eerder hadden we de prijs van EPDM en bitumen en PVC al uitgediept. Deze soorten zijn degelijk en betaalbaar. U kunt er ook voor kiezen om voor een groendak te gaan.

Groene dakbedekking plat dak subsidie.

Een groendak is een combinatie van meerdere soorten dakbedekkingen. Het resultaat kan heel mooi worden. Het is de ideale mogelijkheid voor wanneer u meer uit uw platte dak wilt halen. Je kan op deze manier verschillende soorten groen laten groeien bovenop het dak. Denk hier aan mos, gras, vetplantjes, bloemen etc.

Een groendak heeft meerdere voordelen. Het is een stuk beter voor het milieu en dus zeer ecologisch. De isolatie is daarnaast geheel natuurlijk. Het oog wilt natuurlijk ook wat. In dit geval komt dat goed uit; een groendak ziet er namelijk heel mooi uit.

Tot slot wordt de levensduur van de dakbedekking bijna verdubbeld, ook omdat het onderhoudsvrij is.

Er zijn subsidiemogelijkheden voor een groendak. Check uw gemeente naar de mogelijkheden voor subsidie voor een groen dak. De aanschafkosten voor een groendak zijn wel hoger. Zie het als een gezonde investering.

Snel een prijsindicatie?

Herstellen oud plat dak

Alles is vergankelijk. Ook dakbedekking gaat uiteindelijk een keer stuk. Herstellen is dan een eerste prioriteit. Zo kun je de toplaag van het dak vaak al gemakkelijk renoveren of vervangen. Wanneer er gaten in het dak komen kunt met een beetje pleister de boel weer dichtmaken. U kunt pleister aanbrengen op het originele materiaal.

Dit kan zowel op PVC als op EPDM en bitumen dakbedekking. Kleine reparaties van het dak kunnen ervoor zorgen dat het platte dak nog jaren meegaat.

Isoleren plat dak

Heeft u een ruimte onder uw platte dak? Dan kan het zaak zijn om het platte te laten isoleren. Een slecht geïsoleerd dak zorgt ervoor dat u warme verliest en dat zou zonde zijn. U kunt dakbedekkingen op twee manieren laten isoleren:

 • Isoleren op de dakbedekking: voldoet uw dakbedekking aan de juiste eisen? Dan kan het zijn dat dakbedekking bovenop uw dak een goed idee is. Op deze manier is uw dak voldoende isolatiedicht. U kunt dit laten doen in de vorm van waterdichte isolatieplaten. Deze kunnen geplaatst worden bovenop de al bestaande dakbedekking.
 • Isoleren onder de dakbedekking: Dit kan eigenlijk alleen wanneer u uw gehele platte dak laat vervangen. Onder het dak isoleren wordt gedaan onder het dakbeschot en de dakbedekking. Op deze manier bent u voldoende beschermt tegen de kou en warmte van buiten.

Een dak laten isoleren kost tussen de 40 euro en de 60 per vierkante meter (m2). Heeft u een oppervlakte van 25 vierkante meter? Dan kost het ongeveer 1200 euro om alles goed te laten isoleren.

Offerte plat dak vervangen

Bent u benieuwd wat de prijzen zijn voor het vervangen, vernieuwen of isoleren van uw platte dak? Dan is een professionele dakdekker inschakelen voor dakbedekking wellicht een goed idee voor u. Een professionele dakdekker neemt al uw zorgen uit handen.

Op deze manier kunt u bezig met andere zaken, terwijl de dakdekkers uw dak onder handen nemen.

Dakdekken kan al voor zeer voordelige prijzen. Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs krijgt voor de beste kwaliteit. Bent u benieuwd wat de Dakdekker-concurrent voor u kan betekenen?

Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! Een offerte aanvragen bij ons is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Op deze manier weet u precies wat het de dakbedekking ongeveer kost. De Dakdekker-concurrent staat voor u klaar! Wij luisteren graag naar uw wensen en brengen ze in de praktijk. Of u nou een klein project heeft of een omvangrijk project; de mogelijkheden zijn eindig.

In sommige gevallen kan het handig voor ons zijn om even bij u langs te komen, om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor de dakbedekking.

Zo kunnen wij u de beste kwaliteit tijd geven, die uw project nodig heeft. Zit u nog met vragen?

Bel ons gerust even op, of stuur ons een mailtje. Ook als u zelf aan de slag wilt gaan, kunnen wij u de juiste adviezen geven over materialen, werkzaamheden en type daken.

De Dakdekker-concurrent heeft jarenlange ervaring op het gebied van dakdekken en dakbedekking. Onze professionals hebben de juiste kennis in huizen om iedere dakbedekkingsklus tot een succes te maken. Wij zijn actief in Amsterdam en omgeving.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!