EPDM dakbedekking laten leggen

EPDM dakbedekking is een soort dakbedekking waar veel over te vertellen is. De belangrijkste reden is dat het duurzaam, recyclebaar en makkelijk aan te brengen is. Bovendien is EPDM dakbedekking ook een uitstekende basis/ondergrond voor een groendak. Een andere groot bijkomend voordeel is dat deze kunststof dakbedekking voor platte daken relatief goedkoop is.

We bespreken hier:

 • Prijzen van EPDM dakbedekking
 • Groendak
 • Offertes voor EPDM dakbedekking
 • Besparen op de kosten
 • Voor- en nadelen van EPDM dakbedekking

EPDM-dakbedekking-leggen

Snel een prijsindicatie?

EPDM  laten leggen prijzen

Het grote voordeel van EPDM laten leggen is dat het van tevoren op maat gemaakt kan worden. In tegenstelling tot bitumen dakbedekking waar de dak rollen op het dak uitgerold moeten worden, op maat moeten worden gesneden om vervolgens weer opgerold te worden.

Een dakbedekking van EPDM wordt op een simpele snelle manier aangebracht. Dit gebeurt niet door het te branden zoals bitumen dakbedekking maar EPDM wordt aangebracht door gebruik te maken van een dak primer en het wordt uiteindelijk bevestigd met lijm.

Het is snel en eenvoudig te plaatsen dus het voordeel zit hem niet alleen in de EPDM prijzen maar onze dakdekker is veel sneller klaar dan elke andere soort dakbedekking. Dit betekent in de praktijk dat het veel goedkoper aangebracht kan worden dan bitumen.

De kosten voor het laten aanbrengen van EPDM dakbedekking inclusief het kopen zijn gemiddeld 50 euro per m2. De kosten zijn afhankelijk van de dikte van de EPDM die gebruikt wordt om de dakbedekking te leggen. Dit bedrag is inclusief al het materiaal, primer, lijm, arbeidsloon dakdekker en de btw.

Benieuwd naar de kosten voor EPDM dakbedekking voor uw dak? Maak dan nu gebruik van ons offerteformulier en binnen 2 dagen heeft u onze offerte.

Tijd scheelt geld dus de arbeidskosten zullen lager zijn dan de arbeidskosten voor het dekken van uw dak met bijvoorbeeld riet. Wilt u overigens meer informatie over andere soorten dakbedekking voor uw platte dak dan kunt u hier alles lezen over het laten vervangen van een plat dak.

groendak-aanleggen

Groen op uw dak

Een dakbedekking van EPDM is gemaakt van synthetisch rubber dat wortelbestendig is. Vandaar dat EPDM dakbedekking folie een ideale ondergrond is voor planten op uw dak. Groen op uw dak zorgt voor extra opname van water (en het vasthouden daarvan). Dit vormt qua gewicht een extra belasting.

Uw dak moet natuurlijk wel het extra gewicht van deze groene laag kunnen ondersteunen. Bovendien moet er ook een goed afvoersysteem zijn voor het extra water dat deze groene laag vasthoudt. Uiteraard adviseren wij u graag omtrent de mogelijkheden en kunnen, overeenkomstig uw wens, uw dakconstructie verstevigen en eventueel gelijk isoleren.

Informeer eens bij uw gemeente of hier subsidie voor verleend wordt. Bovendien verdient u uw investering in de loop der jaren terug omdat u met een geïsoleerd dak bespaart op uw stookkosten.

Het voordeel van groen op uw dak is dat:

 • Er een extra bescherming ontstaat tegen UV straling van de zon.
 • De EPDM dakbedekking een langere levensduur krijgt.
 • Een extra bescherming tegen de weersinvloeden
 • Als u handig bent en geen hoogtevrees heeft, dan is het goed mogelijk dat u de dakbedekking zelf kunt leggen.
 • Een dakbedekking van EPDM is makkelijk aan te brengen met lijm en primer. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden of die u wellicht niet weet.

Tip voor als u zelf aan de slag gaat: zorg dat uw dak helemaal egaal en schoon is.

PVC-dak-leggen

Witte EPDM dakbedekking ook mogelijk

EPDM dakbedekking wordt ook in wit gemaakt en gelegd. Het voordeel van wit is dat dit bij sommige designs er mooier uitziet en bovendien bij hogere temperaturen minder warm wordt dan zwarte EPDM. Vraag bij ons naar de mogelijkheden wanneer u graag een witte dakbedekking wilt!

In principe zijn er ook andere kleuren EPDM dakebdekking te bestellen, de kosten hiervan liggen echter stukken hoger dan de meer gebruikte kleuren wit en zwart.

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Het zelf klussen in en om huis is de laatste jaren sterk toegenomen. Een dakbedekking van EPDM is gemakkelijk aan te brengen met lijn en primer, hierdoor is het zelf aanbrengen van een EPDM dakbedekking een optie. U moet echter wel goed opletten:

 • Zijn de weersomstandigheden geschikt om EPDM te leggen?
 • Op welke plekken moet de lijm worden aangebracht?
 • Hoeveel lijm heeft u nodig?
 • Hoe werkt u het EPDM mooi en egaal af?

Bent u handig, heeft u geen hoogtevrees en durft u de klus aan? Dan wensen wij u veel succes met de uitvoering hiervan.

Snel een prijsindicatie?

Bespaar op uw dakdekker offerte

Door uw gegevens op ons offerte formulier in te vullen heeft u binnen maximaal 2 werkdagen antwoord op uw vraag; wat zijn de kosten voor een EPDM dakbedekking?

Wij zijn vooral benieuwd naar:

 • Conditie van uw huidige dakbedekking.
 • Hoe lang ligt de huidige dakbedekking op uw dak?
 • Wat voor soort dakbedekking ligt er?
 • Wilt u nieuwe dakbedekking of denkt u erover een dakreparatie uit te laten voeren?
 • Wilt u uw dak laten isoleren?
 • Wat is de afmeting die u nodig heeft?

Dit is allemaal informatie die u aan kunt geven op ons offerteformulier. Uiteraard zijn de vierkante meters van uw dak ook van belang. Aan de hand daarvan wordt de totaal prijs berekend. Wij adviseren u om onze dakdekker offerte te vergelijken met offertes van andere dakdekkersbedrijven.

Zo kunt u zelf zien dat wij goedkoop maar kwalitatief uitstekend werk leveren. Er zijn ook zogenaamde vergelijkingssites, waarmee u met 1 druk op de knop meerdere offertes ontvangt. Wij adviseren u zelf een aantal dakdekker bedrijven uit te zoeken, waar u een goed gevoel bij heeft, om daar offerte aan te vragen. Kijk en vergelijk is ons credo.

Dakbedekking van EPDM

Als u een keuze voor EPDM maakt dan kiest u voor dakbedekking die onderhoudsvrij, volledig recyclebaar en het hele jaar door te belopen is.

Het is makkelijk en eenvoudig aan te brengen. Door het rubber beschikt het EPDM ook nog over een aantal andere eigenschappen die meer dan uitstekend geschikt zijn voor dakbedekking,

 • Het is blijvend elastisch ook bij grote temperatuurwisselingen
 • Een hoge elasticiteit
 • Goed bestand tegen het Nederlandse klimaat
 • Wortelbestendig
 • Groen op het dak
 • EPDM dakbedekking is beloopbaar

Samenvattend kun je stellen dat een dakbedekking van EPDM is gemaakt van een synthetisch rubber dat wortelbestendig is. Een meer dan uitstekende ondergrond voor als u op uw platte dak wil gaan tuinieren.

Groen op het dak is een redelijk nieuwe trend maar als uw dakconstructie het toelaat, uw dak makkelijk te bereiken is en u voor een goed afvoersysteem zorgt dan staat u niets in de weg een groendak te creëren als basis te kiezen voor een EPDM dakbedekking.

Bespaar tot 25% op EPDM dakbedekking laten leggen

Als u een dakbedekking van EPDM laat leggen dan is het belangrijk om te weten wat de hiermee samenhangende kosten zijn. Vraagt u daarom bij ons hiervoor een offerte aan. Onze offerte is transparant, onze dakdekkers zijn vak gediplomeerd en wij zijn aangesloten bij de branche organisatie.

Bij de Dakdekker-Concurrent ontvangt u garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Wanneer u een offerte aanvraagt zult u een offerte ontvangen waarin de prijzen zijn de epdm dakbedekking kopen inclusief het plaatsen.

Dit betekent dat u voor het aanbrengen van dakbedekking bij ons aan het juiste adres bent. Besluit u meerdere offertes aan te vragen dan kunt u zien dat wij marktconform werken.

Wij maken graag een offerte voor u, uiteraard geheel vrijblijvend. U bent na het aanvragen uiterlijk binnen 2 werkdagen op de hoogte van het kostenplaatje voor uw EPDM dakbedekking. Wij wachten uw offerte aanvraag met veel belangstelling af.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!