PVC dakbedekking

Wilt u een kunststof dakbedekking laten aanbrengen op uw platte dak? Dan is PVC dakbedekking een zeer verstandige keus. De belangrijkste eigenschappen van PVC dakbedekking zijn:

 • Waterdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Recyclebaar

Bovendien is een PVC dak een zeer geschikte ondergrond voor een groendak, omdat het wortelbestendig is. Wellicht een idee om in de toekomst te kiezen voor een groendak. In veel gemeenten wordt subsidie verleend voor het aanleggen van een groendak. Wie weet in de toekomst een optie voor u. Met een PVC dakbedekking heeft u de basis gelegd voor een groendak.

Hier treft u informatie aan over:

 • Prijzen van PVC dakbedekking laten aanleggen.
 • Besparen op plaatsing van kunststof dakbedekking.
 • Eigenschappen.
 • Voor- en nadelen van PVC dakbedekking.

PVC dak leggen

Snel een prijsindicatie?

PVC dakbedekking prijzen

PVC dakbedekking wordt aangebracht door gebruik te maken van lijm die door een mechanische föhn wordt verhit, door het warm worden van de lijm kan deze zich hechten aan de PVC dakbedekking. Het vastmaken van de kunststof dakbedekking gebeurd in het geval van pvc dus met lijmen.

De prijzen per m2 van een PVC dak liggen qua materiaalkosten laag, alleen het aanbrengen is een behoorlijke arbeidsintensieve klus. U moet denken aan een prijs tussen de 80 en 90 euro per m2 ( dit is inclusief het verwijderen van de oude dakbedekking en de btw) De grootste kosten bestaan dus uit de arbeid die nodig is om de dakbedekking aan te laten leggen op uw dak.

Door bij ons een dakdekker offerte aan te vragen bent u binnen maximaal 2 werkdagen op de hoogte van onze concurrerende  prijzen voor PVC dakbedekking voor op uw platte dak.

De prijzen per vierkante meter die wij offreren zijn inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en de btw. We raden u aan om ook bij een andere bedrijf een offerte aan te vragen zodat u kunt zien dat onze prijs zeer laag is. Is overigens niet alleen uw dakbedekking aan vernieuwing toe maar ook de dakconstructie? Leest u dan meer over een plat dak vervangen.

PVC dakbedekking is in vele kleuren te verkrijgen, is duurzaam en heeft een levensduur van circa 25 jaar. Laat uw PVC dak door een professioneel dakdekkersbedrijf, zoals het onze, plaatsen en geniet jaren zonder zorgen van uw prachtige nieuwe PVC dakbedekking.

EPDM-dakbedekking

Besparen op het aanbrengen van PVC dakbedekking

U kunt zelf veel doen om te besparen op de prijzen van PVC dakbedekking. Wij motiveren altijd om meerdere dakbedekking offertes aan te vragen. U ontdekt dan dat bijna ieder dakdekkersbedrijf andere tarieven hanteert.

Bij het maken van uw keuze, wijzen wij u er graag op dat het voor u van belang is dat het desbetreffende bedrijf de keurmerken heeft en ook aangesloten is bij de branche organisatie.

Alleen dan heeft u garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Of het nu om een dak vervangen gaat, een nieuw dak laten maken, of een simpele dakreparatie. Bij ons dakdekkersbedrijf hoeft u zich totaal geen zorgen te maken. Wij zien uw offerte aanvraag dan ook graag tegemoet. Dus als u overweegt om uw dak te laten bedekken met PVC, dan zijn wij uw betrouwbare partner.

PVC de kunststof dakbedekking

De afkorting PVC staat voor Polly Vinyl Chloride. De meeste daken in Nederland zijn nog steeds gedekt met dakpannen, en voor platte daken is dat in de meeste gevallen bitumen dakbedekking. Wij merken dat de vraag naar PVC dakbedekking stijgende is.

Er worden namelijk steeds meer eisen gesteld aan het uiterlijk van het dak en omdat een PVC dakbedekking in vele kleuren verkrijgbaar is, stijgt de vraag naar deze soort dakbedekking. Daarnaast is het feit dat het duurzaam en betaalbaar is ook aantrekkelijk voor erg veel mensen.

Aanbrengen van PVC dakbedekking

De verwerking van PVC is hetzelfde als bij Bitumen Dakbedekking. Het PVC wordt op het dak in rollen uitgerold en op maat gemaakt, vervolgens worden de rollen met een mechanische föhn en lijm op het dak bevestigd. Waar er met het leggen van bitumen nog brandgevaar aanwezig is, is dat bij het leggen van PVC dakbedekking in zijn geheel niet aan de orde.

kunststof-dakbedekking
Snel een prijsindicatie?

Eigenschappen van PVC

Omdat u een keuze maakt voor een kunststof dak kiest u ook voor de hiermee samenhangende voordelen. Een dakbedekking van PVC is niet alleen waterdicht en UV bestendig maar heeft ook nog andere eigenschappen waardoor u jarenlang plezier heeft van uw keuze.

PVC is namelijk:

 • Milieuvriendelijk.
 • Recyclebaar.
 • Wortelbestendig.
 • Onderhoudsvrij.

En in iedere kleur te kiezen zodat uw huis, mede door de dakbedekking, een plaatje wordt om naar te kijken. Al deze positieve eigenschappen zijn een goede reden om PVC dakbedekking te kopen!

Zijn er alternatieven voor PVC?

U bent op zoek gegaan naar PVC dakbedekking en vraagt zich waarschijnlijk af of er ook alternatieven zijn. PVC dakbedekking is geschikt voor platte en licht hellende daken. Wellicht kunt u ook meer lezen over EPDM dakbedekking, ook prima geschikt voor platte daken. Het heeft ook ongeveer dezelfde voordelen als PVC dakbedekking.

Dit soort dakbedekking is gemaakt van een synthetisch rubber. De elasticiteit van dit materiaal is een groot voordeel te noemen.

Als er bijvoorbeeld een dakkapel op uw dak geplaatst is, is het voor een professionele dakdekker, makkelijk om de dakkapel op te nemen in de totale dakbedekking. Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Na jaren van ervaring weten wij alles over het dekken van daken met alle soorten dakbedekking voor zowel platte als hellende daken.

PVC-dak-aanleggen

PVC dakbedekking in verschillende kleuren

PVC dakbedekking is in verschillende kleuren leverbaar. Dit is natuurlijk hartstikke leuk wanneer u uw woning echt wilt personaliseren en wilt spelen met het uiterlijk van de woning. Zo hebben we in het verleden al daken bekleed met blauwe, rode, oranje en andere kleuren PVC dakbedekking.

Een veel gebruikte kleur voor PVC dakbedekking is wit. Dit heeft vaak te maken met de isolatie van de woning. De ruimte onder een plat dak kan vaak erg warm worden. Een witte dakbedekking zorgt ervoor dat de hitte wordt weerkaast en dat het dus minder warm in de woning zelf wordt.

Bespaar op de aanleg van PVC dakbedekking

Misschien een idee, behoudens het aanvragen van verschillende dakdekker offertes, kunt u ook informeren bij uw buren. Waarschijnlijk zijn de huizen allemaal rond dezelfde periode gebouwd. Hoe meer opdrachten wij uit dezelfde straat of buurt krijgen, des te beter is de onderhandelingspositie en kunt u veel voordeel behalen.

Een andere manier om te besparen op de kosten voor uw dak is het (laten) plegen van regelmatig onderhoud. Zeker bij een plat dak kunt u eens in de zoveel tijd een dak inspectie uitvoeren. Op deze manier bent u snel op de hoogte van beschadigingen en zwakke plekken en kunt u snel overgaan tot reparatie om vervolgschade te voorkomen.

PVC dakbedekking offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend bij ons een dakdekker offerte aan door gebruik te maken van het offerteformulier. U geeft ons de bij u bekende informatie en u ontvangt van ons, binnen uiterlijk 2 werkdagen, het prijsplaatje. U zult verbaasd staan voor welke prijs wij PVC dakbedekking op uw dak kunnen leggen.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!