Dakdekkersbedrijf

Wilt u graag weten wat het kost om uw dak te laten opknappen door een erkend en professioneel dakdekkersbedrijf? Op deze pagina leggen wij u uit hoe u een dakdekkersbedrijf uit Noord Holland vind met de beste prijs en kwaliteitsverhouding voor het opnieuw laten aanleggen van uw dak.

Renovatiewerkzaamheden aan uw dak of oude dakbedekking, daar zit eigenlijk niemand echt op te wachten. De meest voorkomende problemen met een dak is daklekkage, maar ook tocht door slechte dakisolatie zorgen voor ergernis en een hoge energierekening. Laat uw dak renoveren en uw dakpannen vervangen door een erkende dakdekker voor een betaalbare prijs per m2.

Uiteraard kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen zodat u snel inzichtelijk heeft wat de kosten zijn van de dak klus die u voor ogen heeft.

dakdekkersbedrijf

Kosten dakdekkersbedrijf inhuren

Als u een dakdekkersbedrijf wilt inhuren voor een bepaalde dak klus of een complete dakrenovatie dan is de kwaliteit erg belangrijk. Het dak is immers een van de meest belangrijke aspecten van een huis en als uw dak niet geheel waterdicht is heeft dit grote gevolgen voor uw gehele woning. Maar wat zijn de kosten als u gaat voor een goede kwaliteit?

We zullen u hier een gemiddeld overzicht laten zien van de gemiddelde kosten voor het inhuren van een professioneel dakdekkersbedrijf.

Werk dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijs per m2 incl materiaal
Dakbedekking op plat dak
Nieuw laag dakbedekking over de oude laag heen € 35 – € 45
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe laag aanbrengen € 55 – € 80
Dakbedekking op hellend dak ( schuin dak )
Verwijderen oude dakbedekkingslaag en nieuwe leggen € 45 – € 100
Dakpannen leggen € 30 – € 90

De prijsklasse is geheel afhankelijk van de onderstaande factoren:

 • Ervaring van de dakdekkers
 • Hoe moeilijk is de dakklus? Gaat het om het plaatsen van dakpannen of moet er een rieten dak aangelegd worden?
 • Hoe groot is het dak? Hoe meer vierkante meters het dak is hoe lager de kosten zullen wezen. Omdat het dakdekkersbedrijf vele malen efficiënter kan werken is het goedkoper een groter oppervlakte te laten bedekken met dakbedekking dan een kleiner dak.
 • Dak hoogte: Hoe hoger het dak is des te meer risico voller de dakklus word.
 • Veel of weinig concurrentie?

dakdekkersbedrijf-Amsterdam

Snel een prijsindicatie?

Wat kost uw dakwerk?

Als u benieuwd bent naar wat een dakdekkersbedrijf gaat kosten voor uw dakwerk dan kunt u nu geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. De prijzen van dakdekkersbedrijven willen namelijk nog wel eens een groot verschil bieden dus het vergelijken van de kostprijs is een belangrijk aspect. Welke voordelen heeft u als u de prijzen vergelijkt?

 • Vergelijkingsmateriaal om te besparen op de kosten
 • Budget in de gaten houden
 • Gratis offerte ontvangen
 • Tijdbesteding voor de dak klus

Omdat ieder dakdekkersbedrijf verschillende prijzen hanteert kunt u door middel van het vergelijken van offertes wel meer dan 40% op de kosten besparen. Op deze manier heeft u straks een dakdekkersbedrijf zonder dat u teveel betaald.

Wat kan een dakdekkersbedrijf voor u betekenen?

Een goed dakdekkersbedrijf geeft u ten alle tijden het juiste advies. Omdat een dakdekker veel ervaring heeft weet hij exact wat uw dak nodig heeft en hoeft hij dit niet eerst uit te zoeken. Door middel van een goed gesprek worden al uw wensen in kaart gebracht en de dakdekker heeft meteen de gelegenheid om het dak even te controleren. We zullen u een voorbeeld geven van de meest voorkomende taken van een dakdekkersbedrijf.

 • Dak renovatie: Uw huidige dakbedekking wordt vervangen door nieuwe dakbedekking overeenkomstig uw wensen. Voor zowel een hellend- als een plat dak behoort dit tot de mogelijkheden van een dakrenovatie die een dakdekkersbedrijf uitvoert.
 • Nieuw dak: Ingeval van nieuwbouw verzorgen wij geheel nieuw dak van begin tot eind. Van een nieuwe dakconstructie tot een dakbedekking met bijvoorbeeld een rieten dak.
 • Dakreparatie: Het grootste deel van uw dak is in prima staat maar een gedeelte moet gerepareerd worden omdat er bijvoorbeeld dakpannen missen of er scheurtjes in de bitumen dakbedekking zijn ontstaan. Dit verhelpt een dakdekkersbedrijf  graag met een dakreparatie, en uw dakpannen opnieuw laten leggen.
 • Dak onderhoud: Het is verstandig om een dakdekkersbedrijf regelmatig uw dak te laten inspecteren. Bij geconstateerde gebreken kan onze dakdekker die meteen verhelpen en vervolgschade kan worden voorkomen. Wellicht is het een idee voor u om een onderhoudscontract af te sluiten. In een onderhoudscontract is de frequentie van de dakinspectie opgenomen en uiteraard de hiermee samenhangende kosten. Tijdens de inspectie kan aanslag veroorzaakt door alg en mos worden verwijderd. Uw dakbedekking gaat hierdoor langer mee.
 • Extra’s: Bij veel dakdekkersbedrijven maar zeker bij ons bedrijf kunt u voor meer terecht dan het repareren of het vervangen van uw dak. Heeft u weleens nagedacht over het plaatsen van een dakkapel, een dakraam of is het verstandig om opnieuw isolatie aan te laten brengen om te voorkomen dat de stookkosten uit de hand lopen. Al deze werkzaamheden kunnen door een goed dakdekkersbedrijf gedaan worden.Voor al deze werkzaamheden kunt u een beroep op ons doen. Ook al heeft u ons ingeschakeld voor een dakreparatie, als er ook nog andere klussen te doen zijn kunt u ons dit laten weten en waarschijnlijk kunnen we dit zeer snel voor u oppakken.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak

U kunt overwegen om de oude laag dakbedekking niet te verwijderen en ons de nieuwe dakbedekking aan te laten brengen over de bestaande laag.

Wanneer u ervoor kiest om over de bestaande laag de dakbedekking te plaatsen bespaart u natuurlijk geld dat u aan het dakdekkersbedrijf zou moeten betalen voor het verwijderen van de oude laag dakbedekking.

Wij stellen uiteraard alles in het werk om u tevreden te stellen en te gaan voor de meest ideale dakbedekking voor uw platte dak. De kosten voor de dakbedekking op een plat dak van 30 m2 zijn ongeveer als volgt:

 • Nieuwe laag dakbedekking aanbrengen direct over de bestaande dakbedekking op een plat dak kost tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter, uitgaande van het voorbeeld dak van 30 vierkante meter moet u rekening houden met een bedrag tussen de 2200 en 3000 euro voor deze nieuwe dakbedekking.
 • Als u ervoor kiest om de oude dakbedekking te laten verwijderen door ons om vervolgens een nieuwe laag aan te laten brengen moet u rekening houden met kosten tussen de 70 en 100 euro per vierkante meter, voor een nieuwe dakbedekking en het verwijderen van de oude dakbedekking zijn de kosten voor een dakoppervlak van 30 m2 tussen de 2100 en 3000 euro.

offerte-voor-nieuwe-dakbedekking

Kosten dakbedekking hellend dak

Als we ervan uitgaan dat we de oude dakbedekking van uw hellende dak moeten verwijderen en nieuwe dakbedekking moeten plaatsen kost dit tussen de 70 en 130 euro. Een dak met een totale oppervlakte van 30 vierkante meter kost u tussen de 2200 en 3800 euro.

Uiteraard is het van belang welke keuze u maakt als het gaat over de soort dakbedekking en hoe het gesteld is met de huidige staat van uw dakbedekking. Dit alles heeft een grote invloed op de kosten die ons dakdekkersbedrijf uiteindelijk aan u rekent.

Snel een prijsindicatie?

Dakdekkers kosten beïnvloedt door

 • Hoe specialistisch het werk is; van eenvoudig te plaatsen dakpannen tot het ambtelijke rieten dak en oppervlaktes met onderbrekingen, bijvoorbeeld door veel ramen.
 • Grootte van het project; hoe groter het project, hoe lager de kosten per m2 omdat het voor ons dakdekkersbedrijf efficiënter is om grote oppervlaktes te voorzien van dakbedekking.
 • Hoogte; van een gemiddelde hoogte van het dak (tot 7 meter) tot een hoger dak met meer risico.
 • Concurrentie; van veel concurrentie tot weinig concurrentie.

dakdekkersbedrijf-de-dakdekker-concurrent

De kosten van uw dak klus

Zoals we al eerder hebben geconstateerd is het in goede staat houden van uw dak van groot belang om schade door lekkage zoals vocht en schimmel te voorkomen in huis. Als uw dakbedekking al jaren ligt en u ervaart problemen dan bent u uiteraard benieuwd naar wat het inhuren van ons dakdekkersbedrijf kost voor een reparatie van uw dak.

Bij ons kunt u gelukkig vrijblijvend en gratis offerte aanvragen, deze ontvangt u dan binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Bij eventuele vragen zullen we vooraf telefonisch contact met u opnemen.

De voordelen hiervan zijn uiteraard dat u in de gelegenheid bent een kosten/baten analyse te maken en mocht u bij een ander dakdekkersbedrijf offerte aanvragen dan kunt u de prijzen vergelijken. U zult verbaast staan over de lage kosten die ons dakdekkersbedrijf offreert vergeleken bij andere bedrijven.

Om te voorkomen dat u appels met peren vergelijkt is het uiteraard van belang te weten of het dakdekkersbedrijf wel is aangesloten bij de branche organisaties zoals wij zijn. En of de offerte geheel transparant is zodat u later niet voor verassingen komt te staan.

Daarnaast zult u voor het goed vergelijken van offertes bij de verschillende partijen ook voor precies dezelfde werkzaamheden een offerte aan moeten vragen, enkel dan is het eerlijk om de offertes te vergelijken.

Hoe herkent u een professioneel dakdekkersbedrijf?

Om te zorgen dat u voor de reparatie of de vervanging van uw dak bij een professioneel dakdekkersbedrijf terecht komt zijn er gelukkig keurmerken in het leven geroepen. Deze keurmerken zijn van groot belang. Zij bieden namelijk zekerheid op het gebied van uitvoering van de werkzaamheden en de kwaliteit van de juiste dakbedekking.

Zo weet u zeker dat u niet bij een zwendelaar terecht komt die van uw dak voor een hoop geld een puinhoop maakt. Welke keurmerken moet een professioneel dakdekkersbedrijf bezitten;

 • Vebidak: De brancheorganisatie die de kwaliteit waarborgt van dakdekkersbedrijven die bitumineuze en kunststof dakbedekking plaatsen.
 • Dak merk: Het keurmerk voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen met betrekking tot de dakbedekking van platte daken.
 • Dak meester: Stichting dak meester een landelijk netwerk voor gekwalificeerde dakdekkersbedrijven en de te gebruiken materialen voor hellende daken.
 • Dumebo DWS: De branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die gespecialiseerd zijn in metalen daken.
 • Komo: Het keurmerk dat waarborgt dat dakdekkersbedrijven alleen maar kwalitatieve dakbedekking gebruikt.
 • VCA Certificaat: Voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de eisen omtrent de veiligheid, gezondheid en milieu.

Controleert u dus altijd, bij de keuze van een dakdekkersbedrijf, of zij in het bezit zijn van bovengenoemde keurmerken. U weet dan zeker dat de kwaliteit van het materiaal hoog is, de dakdekkers gediplomeerd zijn en u garantie ontvangt over de uitgevoerde werkzaamheden. Wij zijn in het bezit van al deze keurmerken en zijn uiteraard aangesloten bij de branche organisatie.

dakdekker

Subsidie groendak bij ons dakdekkersbedrijf

Maakt u een keuze om een groendak aan te laten leggen? In duurzame gemeenten wordt subsidie gegeven voor het groene dak. Deze subsidie stimuleert vele bedrijven en particulieren tot het laten aanleggen van een groendak. In deze tijden van verduurzaming helpen de subsidie regelingen zeker om de groene daken in Nederland te laten groeien in oppervlakten. Niet alleen dakgroen overigens, ook gevelgroen valt vaak onder dezelfde regeling.

Het “begroenen” van een gebouw, dak of gevel vergt een investering die op termijn zeker weer wordt terugverdient. Als indicatie voor de aanleg geldt circa 55 – 65 euro per vierkante meter voor een sedum dak of extensief groendak en 125 euro per vierkante meter voor een intensief groendak of daktuin.

Veelal wordt gesubsidieerd tot 50%. Subsidie is bij uitstek hét groeimiddel voor groendaken. Informeer dus bij uw gemeente of u voor het aanleggen van een groendak subsidie ontvangt. Een groendak biedt veel voordelen en staat prachtig. Benieuwd naar de kosten? Vraag nu bij ons offerte aan.

Vergelijken van dakdekkersbedrijven

De keurmerken en branche organisaties van dakdekkersbedrijven zijn u nu bekend maar wat is er nog meer van belang als u een keuze gaat maken voor het meest geschikte dakdekkersbedrijf;

 • Regionaal of landelijk dakdekkersbedrijf: een regionaal dakdekkersbedrijf betekent vaak lagere of geen reiskosten en meer persoonlijke aandacht, kiest u voor een groot landelijk bedrijf dan wordt er vaak een 24 uurs service geboden zodat u bij lekkage onmiddellijk een beroep kunt doen op de onderhoudsdienst.
 • Prijsopbouw:bij meerdere offertes constateert u waarschijnlijk al onmiddellijk verschil in prijs. Zeker als u de offerte aanvraagt bij een bedrijf die niet in het bezit is van de keurmerken of geen aansluiting heeft bij de branche organisatie. Onderzoek goed wat wel of niet in de prijs is meegenomen. Zodat u achteraf niet voor vervelende verassingen komt te staan.
 • Garantie: Het wel of niet recht hebben op garantie over de uitgevoerde werkzaamheden en het materiaal is iets om goed naar te informeren. Wij vinden het de normaalste zaak van de wereld dus bij ons bent u in goede handen. Ook als later onverhoopt mocht blijken dat er toch iets is waar u niet tevreden over bent dan verhelpen wij dit voor u.
 • Extra mogelijkheden: Misschien wilt u gelijk wel iets laten doen aan de isolatie of u heeft al jaren de wens om een dakkapel te laten plaatsen. Informeer naar de mogelijkheden.

Dakdekkersbedrijf offerte aanvragen

U weet nu waar u op moet letten als u uw dakklus gaat uitbesteden. Let op de transparantie van de offerte en vooral de tarieven. Ook of het bedrijf wel betrouwbaar is en in bezit van keurmerken is en aangesloten bij de branche organisatie is.

Allemaal zaken waar u een betrouwbaar dakdekkersbedrijf aan kunt herkennen. Neem de stap en vraag, door gebruik te maken van het offerteformulier, een offerte bij ons aan. U zult zien dat onze prijzen zeer scherp zijn en wij leveren uiteraard alleen de beste kwaliteit.

U omschrijft uw wensen duidelijk, geeft aan wat de problemen zijn en u ontvangt binnen 2 werkdagen een dakdekker offerte. De offerte is gratis en geheel vrijblijvend. Op deze manier bent u op de hoogte van de prijzen en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Ons dakdekkersbedrijf heeft de nodige erkenningen, onze dakdekkers zijn in het bezit van vakdiploma’s en hebben jarenlange ervaring. Voor het repareren van uw dak of het aanbrengen van een nieuw dak, bent u bij ons aan het juiste adres.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!