Vraag een offerte aan:

Dakgoten vervangen

Wanneer de dakgoot meerdere beschadigingen heeft opgelopen of is verouderd, dan kan het tijd zijn om de betimmering dakgoten te vervangen.

Het is belangrijk om het vervangen van dakgoten tijdig aan te laten pakken, om lekkage en andere narigheden te voorkomen.

Wilt u uw dakgoot laten vervangen door een dakdekker van een vrijstaande woning hoeft dat u niet teveel te kosten.
Dakgoten vervangen is om de zoveel jaar noodzakelijk.

Dit is belangrijk om beschadigingen en lekkages te voorkomen.

Een dakgoot met ombouw vervangen kunt u het beste professioneel laten uitbesteden, omdat een gecompliceerde klus is.
In vele gevallen hoeft niet de hele dakgoot worden vervangen, er kan namelijk ook een stuk van de dakgoot hersteld worden maar zijn slechts enkele reparaties noodzakelijk.

Dakgoten kunnen namelijk jarenlang meegaan, mits er regelmatig naar wordt omgekeken.

Soms volstaat een stuk dakgoot repareren al, wanneer u het niet regelmatig laat bijwerken, kan dat desastreuze gevolgen hebben; bijvoorbeeld lekkages in de dakgoten.

Dit willen we ten alle tijden voorkomen. Het lekkende water uit de dakgoten beschadigt namelijk de houten ombouw en dat is zonde. Hierom is het belangrijk om de dakgoot met enige regelmaat te laten controleren. Wat zijn de kosten van dakgoten vervangen?

Wij duiken daar op deze pagina dieper op in. Daarnaast geven we u talloze tips, zodat uw dakgoten nog jarenlang mee kunnen gaan!

Wat is de prijs voor het vervangen van dakgoten? Daar is geen eenduidig antwoord voor te geven. Er is namelijk keuze uit verschillende materialen.

Heeft u een houten dakgoot, zinken dakgoot, kunststof of pvc?

Wist u dat ook een dakgoot van zink of kunststof kan slijten en op een gegeven moment voor problemen kan zorgen.

Veel mensen kiezen ervoor om de oudere dakgoot te vervangen door een kunststoffen dakgoot of een pvc dakgoot. Hier heb je namelijk vrijwel gene omkijken naar.

Het materiaal is oerdegelijk en vrijwel onderhoudsvrij.
Wilt u alsnog een dakgoot met een authentieke uitstraling en oerdegelijke kwaliteit? Dan kunnen wij u een zinken dakgoot aanraden.

Zinken dakgoten gaan jarenlang mee en zijn bijna geheel onderhoudsvrij en het ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Gloednieuwe dakgoot aangebracht

Wat kost het vervangen van dakgoten?

Hoewel ieder dak weer anders is, kunnen wij u alvast een prijsindicatie geven. Een dakgoot vervangen is niet per se heel goedkoop, maar dat hoeft gelukkig ook niet te betekenen dat het duur hoeft te zijn.
De prijzen voor het vervangen van dakgoten beginnen vanaf ongeveer gemiddeld 50,- euro per meter. Dit is voor een dakgoot van kunststof. Je kan er ook voor kiezen om een dakgoot van koper, zink of aluminium te nemen.

Hieronder zie je een prijsoverzicht van de kosten van het vervangen en repareren van dakgoten.
We zijn hier uitgegaan van een dakgoot vervangen van een rijtjeshuis, met een dakgoot van ongeveer 13 meter. Dit is inclusief de dakgoten beugels en een tweetal regenpijpen in de dakgoten.

De kosten zijn inclusief btw:

Dakgoot wordt gerepareerd
Dakgoot vervangen werkzaamheden Gemiddelde kosten
Dakgoot vervangen werkzaamhedenGemiddelde kosten
Zelf verwijderen oude dakgoot en laten plaatsen van een kunststof dakgoot€ 596,- tot € 900,-
Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot€ 795,- tot € 1280,-
Reparatie van de dakgoot€ 95,- tot € 155,-

Kosten Vervanging

Een erkend dakdekkersbedrijf geeft u minimaal 10 jaar garantie op de dakgoten. U weet honderd procent zeker dat u de beste kwaliteit in huis haalt.
De prijs van een zinken dakgoot ligt gemiddeld ongeveer 40% – 45% hoger dan een dakgoot van goedkoop pvc.

Het plaatsen van een zinken dakgoot door een dakdekkersbedrijf kost ongeveer 1000,- euro gemiddeld.
De zinken dakgoot gaat jaren mee, omdat de kwaliteit zeer degelijk is. en het staat een stuk aangenamer voor uw woning. U kunt er ook voor kiezen om zelf een dakgoot te plaatsen, technische kennis van dakgoten vervangen vooraf is dan wel vereist.

Het is namelijk een vrij gecompliceerde klus. Later in dit artikel geven wij u tips hoe u dit zelf kunt gaan doen.

Zinken dakgoten worden al heel lang geplaatst

Zinken dakgoten worden al heel lang geplaatst. Zink gaat lang mee, is sterk en is goed te repareren. Een zinken goot blijft goed zitten. Het enige nadeelvan een zinken dakgoot is dat je op den duur van corrosie last kunt krijgen. Corrosie ontstaat door de langdurige inwerking van vocht op het oppervlak waardoor het zink dunner wordt en er uiteindelijk gaatjes in ontstaan. Corrossie is herkenbaar aan de witte kleur.

Een lekkage in een zinken dakgoot is meestal het gevolg van een beschadigde of zwakke soldeernaad. Deze naad kan opnieuw worden gesoldeerd of worden verstevigd met vloeibaar zink, ook wel coatings zinkrenovatie genoemd. Dit vloeibare zink is ook ideaal om kleine gaatjes of haarscheurtjes in een zinken dakgoot te dichten.
Wanneer het om een kleine lekkage gaat, kan de vakman ook een lapje roofing gebruiken om het lek te dichten. De roofing wordt op het zink gebrand. Hoe ouder de zinken goot echter is, hoe moeilijker dit gaat. Bij dun zink kan namelijk heel gemakkelijk een gat bij het opbrengen van de roofing ontstaan.
Laat altijd een zinken goot repareren door een ervaren dakwerker.

Een dakgoot van PVC gaat gemiddeld vrij lang mee en is tegen alle weersomstandigheden bestand. Een dakgoot van PVC is stevig en onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken.
Mocht er een lekkage aan een dakgoot van PVC ontstaan dan kan die gemakkelijk met PVC lijm worden verholpen. Is de PVC dakgoot echter al jaren oud, dan wordt het materiaal door de weersinvloeden en kan het daarom ook makkelijker beschadigen. In plaats van het te repareren, kan beter in de aanschaf van een nieuwe PVC dakgoot worden geïnvesteerd. De kosten dakgoot vervangen zullen lager uitvallen dan wanneer de vakman uren en reparatiematerialen in rekening moet brengen.

Aluminium dakgoten zijn licht in gewicht en gemakkelijk te plaatsen en is goed bestand tegen corrosie. Wel vergt een aluminium dakgoot jaarlijks onderhoud en is de levensduur korter dan die van een dakgoot van PVC. Aluminium dakgoten zijn met polyester afgewerkt. Heeft uw aluminium dakgoot zwakke plekken in de afwerking laag? Met een polyester reparatie set kunnen deze zwakke plekken eenvoudig worden verstevigd.
Koperen dakgoten zijn echter blikvangers. Het materiaal is goed te onderhouden en gaat lang mee. Helaas hebben dieven het vaak op deze goten gemunt. Laat ze extra goed door de vakman bevestigen.
Mocht er sprake van een lekkage aan een koperen of aluminium dakgoot zijn, kan die met een reparatietape of rubber seal (vloeibaar rubber) worden verholpen.

Wanneer dakgoten vervangen

Veel mensen kiezen ervoor om de oude dakgoten op te laten knappen. In veel gevallen is dit ook mogelijk, omdat er slechts kleine reparaties moeten worden uitgevoerd.
Toch is de levensduur van een oude dakgoot niet eeuwig. Vroeg of laat moet een dakgoot worden vervangen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de oude dakgoten te laten vervangen door een dakgoot van zink.

Zo behoudt u de authentieke uitstraling van uw huis.
Het vervangen van een dakgoten is pas echt nodig wanneer u problemen krijgt met de waterafvoeren lekkages.
Eigenlijk wanneer reparaties de boel niet meer kunnen redden, kunt u het beste de
dakgoten laten vervangen.

Naast het vervangen van de daadwerkelijke dakgoten, moet ook de betimmeringen van dakgoten worden vervangen. De betimmering bestaat uit boeilijsten en boeidelen. Je kan er ook voor kiezen om andere materialen daar te laten aanbrengen, in plaats van betimmering.
Wij van de Dakdekker-Concurrent kunnen uw gehele dak na laten kijken, om te kijken wat het meest geschikt is voor uw dak. Wij checken alle dakgoten zorgvuldig op lekkages en mankementen, zodat u exact weet waar u aan
toe bent.

U kunt ervoor kiezen om Trespa te laten aanbrengen in plaats van een houten betimmering. Trespa is een soort van dakgootbekleding. Een degelijk alternatief.

Dakgoten repareren

Het kan geen kwaad om eens in de tien jaar uw dakgoten te laten checken op mankementen. Zo weet u precies wat de algemene conditie is van uw dak. Meestal wordt er gekeken naar de kwaliteit van de dakbekleding, de dakgoten zelf en het dakbeschot.

Dakgoten en boeidelen die vele jaren geleden al zijn geplaatst, zijn vaak van aanzienlijk mindere kwaliteit dan de dakgoten van tegenwoordig.
Is uw dak nog niet geïsoleerd? Dan dit een uitgekiend moment zijn om dit aan te laten pakken. Het is zonde wanneer de warme uw huis verlaat. Door het dak goed te laten isoleren kunt u deze warmte vast blijven houden.

Het scheelt behoorlijk in de stookkosten en het is ook nog eens heel duurzaam. Wij geven dit hier aan, omdat dit een onderdeel is, dat vaak over het hoofd wordt gezien. In onze ogen is dat zonde.

Informeer bij u desbetreffende gemeente of er subsidies verstrekt worden voor het isoleren van uw dak. Dat kan u namelijk behoorlijk schelen in de totaalkosten van uw dakproject. Het is tevens een investering in de toekomst, u stookkosten zullen aanzienlijk lager worden.

In sommige gevallen is dakreparatie niet aan de orde.

De dakgoot heeft te grote beschadigingen opgelopen of heeft zijn langste tijd gehad vervangen is dan het devies. Kan de dakgoot na enkele reparaties nog jaren mee?

Dan adviseren wij u vooral om dat te doen. Het scheelt u een hoop geld en uw dak kan op deze manier weer een tijdje mee!

Dakgoot wordt schoongemaakt

Zelf dakgoten vervangen

U kunt er ook voor kiezen om zelf de dakgoot te vervangen. Hoewel dit een technische aangelegenheid is, is het niet onmogelijk.
We hebben een kort stappenplan voor u samengesteld wanneer u een dakgoot wilt vervangen. Het gaat om een stappenplan om één plank te vervangen van de dakgoot.

Stappenplan plank vervangen dakgoten:

Kosten materialen dakgoot vervangen

Het is in deze tijd niet moeilijk om zelf materiaal in te kopen voor het vervangen van een dakgoot.

Maar belangrijk welk materiaal kiest u voor uw dak?

Wij hebben hieronder de meest voorkomende materialen op een rijtje gezet. Zodat u een overzicht hebt wat ongeveer gemiddelde prijzen per meter van het inkopen van de materialen kost.

Extra mogelijkheden bij dakgootvervanging kan bijvoorbeeld door dakgootlampen of dakgootverlichting aan te laten brengen op de dakgoten.

De verlichting is een prachtige aanvulling op het aanzicht van uw huis. Op deze manier kunt u de accenten van uw huis beter uitlichten. Uw gevel komt letterlijk in het licht te staan. Het resultaat is erg bijzonder en warm.

Zeker bij oudere huizen en monumentale panden is dit een absolute aanrader. Wanneer u huis in de buurt van bomen staat kan het zaak zijn om een bladvanger in de dakgoten te laten plaatsen.

Dit extraatje is niet onbelangrijk, want het zorgt ervoor dat de goten niet verstopt raken. Een bladvanger kost ongeveer 19,- euro per 3 meter. Wanneer u een bladvanger heeft, wil dat niet zeggen dat u nooit meer hoeft schoon te maken.

Het is belangrijk om in ieder geval eens per jaar de dakgoten schoon te maken. Zo voorkomt u verstoppingen in de dakgoten.
U kunt u dakgoot ook compleet laten veranderen. Wanneer uw huidige dakgoot de beste tijd heeft gehad, kunt u ook kijken voor iets compleets anders. Zo geeft zink een mooie, degelijke uitstraling.

Zo kunt u er weer jaren vooruit met uw gloednieuwe dakgoten. Zink heeft namelijk een zeer lange levensduur.

Prijzen dakgoten laten vervangen
De prijzen van dakgoten vervangen kunnen behoorlijk verschillen. Op het internet circuleren talloze prijzen. Sommige lijken te mooi om waar te zijn, en soms is dat ook zo. Wij adviseren u vooral om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkersbedrijven.

Zo kunt u de offertes naast elkaar leggen en ze met elkaar vergelijken. Dit kan soms tot wel 40 % procent op de totale kosten schelen.
De kosten voor het repareren en vervangen van dakgoten zijn gemiddeld:

  • Kunststof dakgoot laten aanbrengen, oude dakgoot zelf weghalen 700,-
  • Repareren van dakgoot 125,-
  • Verwijderen en laten plaatsen van zinken dakgoot 1000,-

Het gaat hier om een prijsindicatie, de kosten kunnen lager of iets hoger zijn. Toch zal het hier waarschijnlijk niet enorm van afwijken.

Wilt u weten wat de exacte kosten zijn voor uw dakgoten project?

Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan. Een offerte aanvragen is altijd gratis en geheel vrijblijvend u zit dus nergens aan vast! Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een offerte op maat.

Prijsopbouw van dakgoten vervangen
Naast de kosten voor het materiaal bestaan de kosten voor het vervangen van dakgoten uit
arbeidskosten. In de totaalprijs van het vervangen van dakgoten zitten naast de arbeidsuren, de dakgootbeugels, aansluitingen van de regenpijp en de dakgoot zelf.

De prijsopbouw voor dakgoten is als volgt. Ongeveer 45 procent van de kosten bestaat uitarbeidskosten en 55 procent uit materiaalkosten. Het aandeel arbeidskosten is relatief hoog omdat er behoorlijk wat komt kijken bij het vervangen van een dakgoot.

Er moet in de hoogte worden gewerkt. Gelukkig krijgt u daar een hoop voor terug! Een nieuwe of gerepareerde dakgoot gaat nog jaren mee.

Dakgoot wordt gecontroleerd
Type materiaal Gemiddelde prijs per strekkende meter Eigenschappen
Type materiaalGemiddelde prijs per strekkende meterEigenschappen
Zink€ 30,- tot € 35,-Lange levensduur & luxe uitstraling
Kunststof€ 25,- tot € 35,-Onderhoudsarm & diverse kleuren
Koper€ 40,- tot € 45,-Exclusief materiaal & lange levensduur
Aluminium€ 30,- tot € 55,-Slag en krasvast & naadloos beschikbaar

Besparen kosten dakgoten vervangen

Wanneer de dakdekker direct aan de slag kan gaan met dakgoten vervangen van een rij huizen, scheelt dat enorm op de totale kosten.

Wellicht kunnen er meer dakgoten van vervangen worden.
De dakdekker kan u op deze manier een riante korting geven. Zo kunnen u en uw buren daar mooi van profiteren. Dakgoten lopen in veel gevallen door, op deze manier krijgen de huizen het allerbeste resultaat.

Het zou er ook vreemd uitzien wanneer uw dakgoot helemaal nieuw is, terwijl die van uw buren oud en versleten is.

Het geheel krijgt zodoende een consistent strakke uitstraling. Het scheelt voor de dakgootspecialist met inkopen en de steiger opbouwen, omdat de specialist in een keer aan de slag kan gaan met de gehele dakgoot.

Een andere bespaartip is om de dakgoot zelf te vervangen. Dit scheelt ongeveer 45 procent op de totale prijs. Echter is ervaring wel een vereiste. U kunt ook op de kosten besparen door alvast aan de slag te gaan met voorbereidende maatregelen.

Denk hier aan het verwijderen van de oude dakbekleding en de oude dakgoot.
De dakspecialist kan op deze manier direct aan de slag gaan met het aanbrengen van de nieuwe materialen.

Wanneer u dit zelf gaat doen, is het van hoog belang om te zorgen voor een stevige en betrouwbare steiger. Veiligheid voor alles!

Heeft u een koperen dakgoot die u gaat verwijderen? Lever deze dan in bij de dakspecialist, zodat u gebruik kan gaan maken van een mooie korting!

Boeidelen/ boeiboorden

Offerte aanvragen vervangen dakgoot

De Dakdekker-concurrent heeft jarenlange ervaring op het gebied van dakgoten vervangen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog een offert bij ons aan! Een offerte aanvragen bij ons is altijd geheel gratis en vrijblijvend u zit nergens aan vast.
Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een offerte op maat. Geef op de offerte uw wensen aan en laat ons weten wat de maten zijn van uw dak.

Dan kunnen wij daar zorgvuldig op inspelen. Ook voor reparaties kunt u bij ons terecht.
De Dakdekker-Concurrent staat voor u klaar!

Uw dakgoot laten vervangen hoeft niet veel te kosten. Lees hier informatie over de prijzen, en het monteren van kunststof of zinken dakgoten.

Dakgoten vervangen

De gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot liggen tussen de €30,- en de €180,- per meter. Dit is inclusief materiaal kosten. Een dakgoot reparatie kan een kleine of grote reparatie zijn. Bij een grote reparatie aan de dakgoot kan men ook de dakgoot compleet vervangen.

Als u een nieuwe zinken dakgoot plaatst, dan zal hij ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan. Een zorgvuldig en regelmatig onderhoud van dakgoten zorgt ervoor dat u de levensduur verlengt en daarom raden we aan om minimaal jaarlijks maar liever om het half jaar u dakgoten te laten reinigen en te inspecteren.

Zinken dakgoten zijn duurder dan vervangen van een kunststof dakgoot. Niet alleen gaat zink langer mee maar het aanzien van een zinken dakgoot met een kraaldeel is natuurlijk een prachtig en luxe gezicht. Voor een zinken dakgoot betaalt u al snel €75,- tot €150,- per strekkende meter.