Zinken dak aanleggen

Zinken dakbedekking heeft een moderne uitstraling. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zinken daken bij een opknap woning nog steeds ongekend populair zijn.

In de jaren negentig zagen we al dat zinken daken massaal werden omarmd, dit is nog steeds het geval. En in onze ogen is dat niet meer dan terecht.

Zinken dak prijs per m² hangt vooral af van de oppervlakte van uw dak, de afwerking en de uitvoering. Voor de kosten van een zinken dak mag u rekenen op gemiddeld € 60,- tot € 105,- per m² incl btw en plaatsing.

Houdt u der wel rekening mee dat dit slechts een richtprijs is.

Zinken dak

De kosten van een zinken dak kunnen verschillen van dakdekker tot dakdekker.

Zinken daken zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Een zinken dak kan tot wel ongeveer 125 jaar meegaan. Zinken daken zijn er zowel voor hellende daken als voor platte daken.
Op de pagina duiken we dieper in de prijzen, de mogelijkheden, de duurzaamheid en geven wij u enkele bespaartips.

Dakdekken wordt nog wel eens onderschat. Het is een klus die met een hoge nauwkeurigheidsgraad moet worden uitgevoerd, om lekkages en andere ongemakken te voorkomen.

Wat kost het om een zinken dak aan te leggen?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het kost om een zinken dak aan te leggen.

Uiteraard wilt u uw zinken dak zo goedkoop mogelijk laten opknappen.

De gemiddelde prijzen van het laten aanleggen van een zinken dak liggen tussen de gemiddeld prijs €60,- tot €105,- per m² incl btw en plaatsing.

Afhankelijk van uw wensen en de oppervlakte van uw dak.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de goedkoopste prijs aanbieden voor het compleet aanleggen van uw zinken dak.

Goedkoper dan u denkt……

Op de vraag hoeveel een zinken dak te laten plaatsen kost kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de prijzen van onze dakdekkersbedrijf door bij onze goedkope dakdekkers een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking om uw zinken dak gedeeltelijk of helemaal te laten vervangen zult u er snel achter komen dat u bij onze dakdekkers minimaal 30% goedkoper uit bent!

Waar wacht u nu nog op en vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten van uw nieuwe zinken dak. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

Uitvoeringen van zinken daken

Ieder dak is weer anders. Een dak specialist moet rekening houden met verschillende factoren om de juiste prijs vast te stellen voor een zinken dak.

Als bijvoorbeeld de oppervlakte van het dak, de afwerking, hoe makkelijk is uw dak bereikbaar en wat zijn uw persoonlijke wensen!

Zoals we zeiden zink is plooibaar er is dus veel mogelijk. Er bestaan verschillende uitvoeringen van zinken dakbedekkingen om je hellend, gebogen, of een plat dak mee te bekleden.

Zinken leien: Dit systeem bestaat uit ruitvormige, vierkante plaatdelen in zink. Zo creëer je een prachtige mozaïek effect met een schubachtig karakter op je dak. Deze zinken leien zijn ook een duurzaam alternatief voor shingles of natuurleien.

Zinken platform: Bij een zinken plat dak kiest de ervaren dakwerker in zinkwerken voor gesoldeerd zinken platform. Daarbij soldeert de dakdekker verschillende zinken dakplaten aan elkaar met voldoende ruimte voor het krimpen en uitzetten bij temperatuurschommelingen.

Dak in zink met een staande naad: Bij een dakbedekking in zink met staande naad overlappen de zinken dakplaten elkaar aan de randen. Door die overlappende structuur met voorgevormde banen is een zink dak met staande naad mooi waterdicht en ook vlot te plaatsen.

Een dakdekker die gespecialiseerd is in dak en zinkwerken bevestigt de zinken platen met onzichtbare klangen in de naad op de onderconstructie.

Zinken deklijst. De afdeklijst is een lijst die een ander bouwelement bedekt, bijvoorbeeld om het bouwelement te beschermen of als afwerking om een naad of onafgewerkt onderdeel te bedekken.

Uitvoering zinken dak

Zinken dak isolatie

Als u kiest voor een zinken dak dan raden wij u altijd aan om het door een specialist te laten uitvoeren. De dak werker houdt namelijk rekening met de uitzetnaden, en voor de staande naad is een vakkundige bewerking nodig.

Dat geldt overigens ook voor de isolatie en het naadloos aansluiten van het zinken dak op de dakgoten.

U kunt bij zink kiezen tussen een warm dakconstructie en een koud dakconstructie. Het verluchten aan de onderzijde van het zinken dak is niet meer nodig.

Als u kiest voor een onverluchten zinken dakconstructie dient u wel te kiezen voor een warm dak systeem. Dit heeft ook wel zijn voordelen die zetten we hieronder op een rijtje voor u:

 • Geen koude lucht meer in de dakconstructie.
 • Geen condensvorming in de dakconstructie.
 • Energiebesparing langs de ventilatieopeningen.

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen waarmee u uw onverluchte zinken dakconstructie kunt realiseren:

 • OSB platen: verschillende lagen spanen met een vooraf bepaalde dikte en vorm.
 • PUR minerale wol: combinatie van glaswol en steenwol.
 • Cellenglas: staat bekend als foamglas en schuimglas.
 • Sandwichpanelen: geïsoleerde platen PUR.
offerte voor nieuwe dakbedekking

Voor en nadelen zinken dak

Twijfelt u nog tussen een zinken dak of een andere dakbedekking voor uw nieuwbouw of klushuis? Om u een beetje op weg te helpen is het handig om de voor en nadelen van een zinken dak tegen elkaar af te wegen.

We zetten ze kort voor u op een rij:

Voordelen van zinken dak

Het kan zijn dat enkel de zinken dakgoot gerepareerd moet worden. Het voordeel van zinken daken is dat ze super duurzaam zijn. Een zinken dak heeft vele voordelen.

 • Platte daken én hellende daken kunnen met zink worden bedekt. Er is wel een hellingsgraad van 3 graden vereist.
 • Zink is bijzonder modern materiaal. Het voordeel is dat het materiaal zeer flexibel en plooibaar is, dit zorgt ervoor dat zink makkelijk te bewerken is. Zink is hierdoor op vrijwel alle daken te gebruiken.
 • Zink is super duurzaam, het kan wel 50 tot 125 jaar meegaan.
 • 100% recyclebaar: zink valt volledig te recycleren. Daardoor is een dak bekleed met dit duurzame metaal dus ook een milieuvriendelijke keuze.
 • Onderhoudsvriendelijk zink vergt geen onderhoud. Een dak in zink is bovendien ook uitstekend beschermd tegen fikse rukwinden en stormen.

Daarnaast zijn de mogelijkheden zeer groot. Wilt u qua dak architectuur groots uitpakken?

Dat kan met zinken dakbedekking!
Als u opzoek bent naar een duurzaam dak, dan kan zink uitkomst bieden. Een dak van zink is goed en gemakkelijk te onderhouden.

De dakconstructie is zeer compact en gemakkelijk te onderhouden. Hierdoor is de isolatie thermisch en constant.

Nadelen van zinken dak
Zink is een metalen materiaal. Dit zorgt ervoor dat zink niet geluidsisolerend is. Hier is gemakkelijk iets aan te doen. Het geluid van een zinken dak kunt u gemakkelijk oplossen.

Door gebruik te maken van geluidswerende en thermische isolatie lost u dit probleem gemakkelijk op.

 • Duurdere dakbedekking: Zink is duurder dan dakpannen, kunstleien, dakpanelen.
 • Moeilijk te isoleren: Een zinken dak isoleren is moeilijker dan een pannendak. Bovendien is een goede thermische isolatie en een sterke geluidsisolatie nodig.
 • Complexere plaatsing: Een zinken dak plaatsen vergt een specifieke techniek. Voor een correcte plaatsing van je zink dakbedekking zonder risico op vochtproblemen, slechte isolatie.
 • Zink gaat heel erg lang mee dat is een groot voordeel. Daaraan kleeft ook een nadeel. Zink is een van de duurdere dakbedekkingen, wat enigszins logisch is, want de kwaliteit is zeer hoog.

Zie het als een investering, zink kan levenslang meegaan. Zink is wel gevoelig voor deuken, dit is handig om rekening mee te houden.

Zinken dakgoot

Zinken dakgoot vervangen

Een zinken dakgoot op maat maakt u huis luxer en daarmee zal uw woning echt gaan opvallen. Een zinken dakgoot is niet goedkoop. De prijzen van een dakgoot vervangen beginnen vanaf ongeveer gemiddeld € 45,- per meter.

In de onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen voor een dakgoot vervangen. Hierbij gaan we van uit een gemiddeld rijtjeshuis van 13 meter aan dakgoot.

Dakgoot vervangen werkzaamhedenKosten minimaalKosten maximaal
Reparatie dakgoot€ 85,-€ 190,-
Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot€ 730,-€ 1400,-

De bovenstaande prijzen dakgoot vervangen is inclusief verwijderen en afvoeren van de oude goten en aansluitingen op de bestaande regenpijpen en hemelwaterafvoer van de dakgoot.

Zoals u ziet zijn de kosten voor het vervangen van alle goten van een rijwoning als snel meer dan gemiddeld €500,-.

Zinken dakgoot voordelen:

 • Zinken hemelwaterafvoeren (ofwel regenpijpen) maken het uiterlijk van het huis mooi.
 • Een meerwaarde van het huis.
 • Een zinken dakgoot zorgt voor een authentieke uitstraling van moderne en oude gebouwen.

Mogelijkheden zinken dak

Wij schreven eerder op deze pagina al over de verschillende mogelijkheden van een zinken dak. Een zinken dak is niet alleen beschikbaar in stroken of panelen, maar ook in zinken leien.

Leien zijn wel iets moeilijk om te plaatsen, omdat panelen direct al geïnstalleerd kunnen worden.
Zinken leien zijn handig voor als u een complexere dakvorm heeft om af te werken.

De dakafwerking met zinken leien zorgt ervoor dat torens, dakkapellen, en andere vormen makkelijk geregeld kunnen worden. De leien zijn beschikbaar in verschillende vormen; ruiten, vierkanten etc.

Ze kunnen verticaal, diagonaal of horizontaal geplaats worden. Dit soort leien zijn qua formaat wat groter dan de reguliere natuurleien. Het gewicht is ook iets lichter.

Levensduur zinken dak

Een dak dat volledig uit zink bestaat bevat meestal een kleine hoeveelheid titaan en koper. De tijd zorgt ervoor dat de oxidatieprocessen zich ontwikkelen. Dit klinkt heel erg sciencefiction. In makkelijkere termen: er komt een donkere patinalaag op het dak.

Deze laag geeft het zinken dak een mooiere uitstraling. De patinalaag bestaat uit een half matte look. Het is niet alleen een lust voor het oog, er kleven nog meer voordelen aan.
De patinalaag biedt bescherming tegen alle weersinvloeden die Nederland rijk is.

Daarnaast is het dak bestand tegen luchtvervuiling. Uw dak kan niet roesten! Hierdoor kan een zinken dak ongeveer 125 jaar meegaan. De lange levensduur heeft het dak te danken aan dit speciale laagje.

Dan is er nog geprepatineerd zink. Dit is een ander soort type zink. Tijdens het productieproces wordt dit type zink al voorzien van een beschermingslaagje. Dit is wel duurder en normaal zink. Het wordt met name gebruikt bij gevels.

Tot slot is er nog gelakt zink. Gelakt zink heeft een strakke, elegante uitstraling. Gelakt zink is beschikbaar in antraciet, kopergroen, wit, blauw of donkerbruin.

Onze dak specialist kan u hier meer over vertellen!

Waar moet ik op letten bij een zinken dak?

Zink is zeer duurzaam en gaat jaren mee. We hebben een aantal handige punten op een rijtje gezet
om op te letten bij een zinken dak.

 • Doordat zink gemaakt is van natuurlijk materiaal kan het betekenen dat zink kan krimpen of
  uitzetten. Dit hoeft niet perse een probleem te zijn. Bij de montage van de dakbedekking
  kunt u uitzetnaden laten aanbrengen, zo voorkomt u dat probleem. De dakdekker kan u hier
  meer over vertellen.
 • Vroeger moest zink verlucht worden aan de onderkant. Dit werd gedaan door middel van
  ventilatieopeningen. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Er komt geen onnodige energie vrij.
  U zult dus geen last hebben van condens en koude lucht.
 • In Nederland valt er een hoop regen. Dit regenwater kan ervoor zorgen dat metaaldeeltjes
  vrijkomen op het dak. Het is nog niet duidelijk of dit schadelijk kan zijn, wanneer het in het
  oppervlakte water terecht komt. Een filter kan dit gemakkelijk tegenhouden.

Geventileerde constructie of niet een dakdekker kan de dakbedekking in zink aanbrengen op een ruwe houten bebording met daaronder een ventilatieruimte om het vocht af te voeren.

Voor een slankere opbouw van zinkdaken werken specialisten ook meer en meer met een niet geventileerde constructie. Daarbij ligt het zink op een waterdichte dampdoorlatende structuurmat waarlangs het vocht wegloopt.

Uitzetnaden door temperatuurschommelingen een zinken dak bedekking lichtjes uitzetten en doen krimpen. Om geen schade te maken aan het zink kan er met uitzetnaden gewerkt worden.

Monteren van zinken dak elementen is uitermate belangrijk om de zinken dak elementen correct en precies op de houten bebording te monteren. Zo krijgt u een waterdichte maar stabiele dakbedekking zonder lekkages. Zeker is dit van belang bij een on geventileerde constructie is een correcte uitvoering van zinkwerken essentieel.

Bespaartips zinken dak

We hebben een aantal handige bespaartips op een rijtje gezet, voor wanneer u zinken dak wilt
aanschaffen. Deze tips zorgen ervoor dat u flink kan besparen op de totale kosten.

 • Het combineren van werkzaamheden kan ervoor zorgen dat u flink gaat besparen op de
  kosten van een zinken dak. Moet er bijvoorbeeld een dakkapel worden aangebracht?
  Misschien wilt u een dak vervangen, of volledig isoleren? Wat de klus ook mag zijn combineren van werkzaamheden is altijd voordeliger. De dakspecialist hoeft op deze manier minder vaak langs te komen en kan een mooie prijs voor u maken.
 • Het combineren van werkzaamheden kan nog verder doorgetrokken worden. Vraag uw buren eens op de koffie. Wanneer u het dak verder door laat trekken naar de woningen naast u, scheelt dat behoorlijk op de totale kosten. Het is een omvangrijke klus, hierdoor kan de dakdekker een mooie prijs voor u en uw buren maken. Want wellicht hebben uw buren ook een nieuw dak nodig. Dan kan het fijn zijn om alles in een keer te laten doen, de daken sluiten zo ook mooier op elkaar aan.
 • Vraag minimaal 4 offertes aan bij 4 verschillende dakdekkersbedrijven. Op deze manier kunt u de offertes naast elkaar leggen en de prijzen met elkaar vergelijken. Dit kan tot soms wel 45 % schelen op de totale kosten.
 • Ieder dakdekkersbedrijf is weer anders. Wij adviseren u vooraf om reviews en referenties van het desbetreffende bedrijf te lezen. Zo weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. Helaas zijn er een aantal spelers op de markt die
  hoge prijzen vragen voor discutabele kwaliteit.
 • Kies een bedrijf bij u in de regio. Dit scheelt reiskosten. Als u kiest voor een bedrijf dat ver van u vandaan zit, dan kan dat behoorlijk in de kosten lopen. Dat is zonde van het geld. Wij zijn bijvoorbeeld actief in Amsterdam en omgeving.
Zinken dak onderhoud

Zinken dakkapel

Door te vergelijken, dan kunt u der achter komen waarom de zinken dakkapel perfect bij jou past. Een zinken dakkapel is een aantrekkelijke toevoeging voor uw opknapwoning.

Er zitten namelijk een aantal verschillen tussen de zinken dakkapel en andere soorten dakkappellen. De verschillen zitten niet alleen in de prijs maar denkt uw eens aan levensduur, of minder onderhoud.

Maar ook weersbestendigheid en het is nog eens milieuvriendelijk. Ook worden de zijkanten van dakkapellen al jaren bekleed met zink.

Door nieuwe technieken en doordat zink zeer goed te bewerken is, kunnen dakkapellen nu ook volledig van zink gemaakt worden. Een zinken dakkapel wordt ook wel de duurzaamste variant genoemd.

Zinken dakkapel voordelen

Zinken dakkapellen zijn bovendien onderhoudsvrij, zink verkleurt niet en is tegen allerlei weersomstandigheden bestand. Dakkapellen van zink zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Zink is volledig brandwerend.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een zinken dakkapel gelijk de gewenste kleur te kiezen, een zinken dakkapel kent verschillende soorten zwart/grijs tinten maar let u wel op dat het niet in een andere kleur geschilderd kan worden.

Zink kan ook perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld houten of kunststof kozijnen! Een zinken dakkapel heeft een moderne uitstraling, omdat de afwerking heel strak en recht is. Dat is 1 van de redenen dat veel mensen voor een zinken dakkapel kiest.

Zinken regenpijp

Zinken regenpijpen gaan minimaal ongeveer 30 jaar lang mee en houden de uitstraling. Bij goed onderhoud gaan zinken regenpijpen minimaal 30 jaar mee.

Vroeger werden zinken hemelwaterafvoer vooral gebruikt vanwege de weerstand en duurzaamheid van het materiaal. Tegenwoordig ook omdat het mooi is. Het ziet er erg aantrekkelijk uit!

De zinken regenpijp vervangen hoeft niet perse veel te kosten. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal en de vorm van de regenpijp. Maar ook de grootte hiervan.

Soort klusGemiddelde prijs
Zinken regenpijp vanaf 3m€200,- tot €225,-
Zinken regenpijp tot 3m€100,- tot €150,-
Telescoopbocht€25,-
Bladvanger zinken regenpijp€40,-

De kosten zijn inclusief materialen en exclusief btw.

Om te voorkomen dat de zinken regenpijp niet goed zijn werk kan doen, is regelmatig onderhoud aan de dakgoot aan te raden. In dit geval verwijder je eventuele bladeren, mos en ander vuil dat voorkomt dat het water kan weglopen. Wanneer je het niet erg vindt om op grote hoogte te werken, kan je deze klus zelf uitvoeren.

Hou er wel rekening mee dat het een jaarlijks terugkerende klus is en dat het van belang is dat je al het vuil verwijdert. Wanneer je dit niet doet, blijft het water op het dak en loop je het risico op een lekkage.

Zinken afvoer pijp

Offerte aanvragen zinken dak

De Dakdekker-concurrent is al sinds 1986 actief in de wereld van daken. Wij werken in Amsterdam
en omgeving. Bent u nou benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Zo weet u precies waar u aan toe bent. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een offerte op maat u zit nergens aan vast. Onze experts en vakspecialisten staan voor u klaar om uw klus tot een succes te maken!

Zo kunt u de komende tijd nog volop genieten van uw zinken dak!
Een zinken dak aanleggen is een gecompliceerde klus; de juiste kennis is een vereiste.

Wij adviseren u dan ook om offertes aan te vragen bij meerdere aanbieders, zodat u de prijzen van zinken daken met elkaar kan vergelijken.

Wij van de Dakdekker-Concurrent bieden ook zinken dakbedekkingen aan voor scherpe prijzen.

Handig op te weten!

Wat kost zinken dakbedekking?


De kosten van een zink dak kunnen ook verschillen van dakdekker tot dakdekker. De gemiddelde kosten van een zinken dak plaatsen mag u rekenen op gemiddeld vanaf €60,- en €105,- per m², incl. btw en plaatsing. Houdt u der wel rekening mee dat dit slechts een richtprijs is. Leest u meer over de prijsinformatie van zinken dak op deze pagina.

Hoe wordt een zinken dak geïsoleerd?

Zinken daken worden meestal geïsoleerd met isolatiepanelen of met PUR. De isolatie is echter iets moeilijker aan te brengen dan bij andere soorten dakbedekking. Tegenwoordig laat men geen grote ventilatieruimte meer tussen het isolatiemateriaal en het zinken dak.

Hoe lang gaat een zinken dak mee?


Het belangrijkste voordeel van zink is de ongelofelijk lange levensduur, soms tot wel 125 jaar. Ook bitumen gaat lang mee, tot 45 jaar of 90 jaar als het eenmalig wordt vernieuwd.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!