Daklekkage

Een daklekkage laten repareren van een plat dak van bitumen of een pannendak met dakpannen kan voor een aardige zoektocht zorgen, het vinden van het lek op uw dak zal de meeste tijd in beslag nemen. Als er aan aantal dakpannen van uw dak gewaaid zijn is de oorzaak duidelijk. Maar soms is de daklekkage moeilijker op te sporen dan u denkt.

Het vervelende aan een lekkend dak is dat uw woning aan de binnenkant waterschade krijgt, met schimmel en vochtplekken tot gevolg. Daklekkage heeft ook een zekere invloed op uw energierekening. Leest u hier alle informatie over een lekkage aan uw dak, het opsporen en de kosten van het dak repareren.

Opsporen van het dak lek

Wij hebben ervaring met het herstellen van alle soorten daken; plat dak, pannendaken, leien daken, daken op dakkapellen, maar ook het vervangen van dakgoten, lood, koper en zinkwerk behoren tot de mogelijkheden. Lekkage kan ontstaan door kapotte of beschadigde dakpannen, nok vorsten, panlatten of misschien moet het lood vervangen worden.

Misschien zijn er een paar pannen verschoven en daardoor kan er gemakkelijk water naar binnen komen. Ook kunnen de dakgoten verstopt raken door bladeren, mos en eventuele andere vervuiling die op het dak zit.

Hierdoor loopt de goot vol en is er kans op overstroming en kan het water dus ook naar binnen lopen. Het is natuurlijk belangrijk dat we eerst de oorzaak vinden en daarna kunnen we de juiste maatregelen nemen om de daklekkage te verhelpen.

De meest voorkomende lekkage veroorzakers op een pannendak, plat dak en hellend dak zijn:

  • De schoorsteen.
  • De dakgooten
  • Verstopte afvoer.
  • Verschoven dakpannen.
  • Aansluiting dak buren.
  • Bitumen gescheurd of uitgedroogd.
daklekkage-oplossen
Snel een prijsindicatie?

Lekkage op uw dak wat te doen?

Wij verhelpen uw daklekkage zo snel mogelijk, want u wilt natuurlijk geen verdere schade aan uw huis of een blijvende daklekkage. Helaas wordt een daklekkage niet altijd gelijk opgemerkt en soms duurt het ook een tijd voordat het in huis zichtbaar is dat er een daklekkage is.

Na een tijdje ontstaan er bijvoorbeeld vochtplekken op de muur waardoor op dat moment pas zichtbaar is dat er een daklekkage zit. Ook kan de lekkage zich op een hele andere plek bevinden dan waar deze zichtbaar is geworden.

In dit geval moet u ons bedrijf zo snel mogelijk inschakelen om verdere problemen te voorkomen, zoals het beschimmelen of verrotten van de dakplaten en/of de muur. Eventuele waterschade opgelopen door de daklekkage kunnen wij dan ook verhelpen.Wij werken op hoog niveau aan uw daklekkage door te werken met gecertificeerde dak materialen en gediplomeerde ervaren dakdekkers.

Ook kunt u misschien gaan denken aan regelmatig onderhoud aan uw dak en dakgoten zodat daklekkage in de meeste gevallen voorkomen kan worden. Wij kunnen dan bijvoorbeeld werkzaamheden uitvoeren zoals het tijdig vervangen en inspecteren van kapotte dakpannen en het schoonhouden en inspecteren van de dakgoten.

Controle en onderhoud van uw dak is hier een heel goed voorbeeld van. Het voorkomt dat uw dak lek raakt met alle ellende die daarbij hoort.

dak vernieuwen

De kans dat uw dak lek is bestaat

Het beeld van Nederland is dat huizen zijn voorzien van schuine daken. Schuine daken zijn minder gevoelig voor lekkages. Echter, bij heel veel van deze huizen is sprake van erkers of uitbouwen met platte daken, om nog niet te spreken van de vele schuurtjes met platte daken waarbij de kans bestaat dat het bitumen/dakleer gescheurd is.

Maar ook in de schuine delen van de daken zijn vaak ramen of dakkapellen ingebouwd. Hoe goed de kwaliteit daarvan ook is, de kans dat uw dak lek raakt, blijft altijd aanwezig. Controle is daarom geboden.

Helaas wordt meestal bij heel slecht weer duidelijk dat een dak lek is. En dan blijft het niet alleen bij het dak. Als een dak lek is, blijven vloeren, muren en meubels zelden vrij van schade. Bovendien is uitstel van reparatie dan niet mogelijk en moet de daklekkage snel worden opgespoord en verholpen.

Laat uw dak volledig vernieuwen

Behalve het dak laten vernieuwen, kunnen wij ook een volledig nieuw dak plaatsen. U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten daken. Een zadeldak bijvoorbeeld, die bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste omhooglopende dak schilden boven twee muren.

Dit is het meest eenvoudige type dak en komt daarom ook het meeste voor in ons land. Maar ook een geveldak of een wolfsdak kunnen wij voor u plaatsen. Een gevel dak is een zadeldak met gevels terwijl een wolfsdak met schuine vlakken heeft aan de korte zijde. Verder is er nog het lessenaarsdak, die zijn naam heeft gekregen omdat dit type dak uit maar één schuin dakschild bestaat.

Tot slot kunnen wij ook een schilddak voor u plaatsen. Het schilddak is een dak type met twee driehoekige dakvlakken aan de korte kant een twee trapeziumvormige schilden aan de langere kant van het gebouw. Wij kunnen naast het vernieuwen van uw dak ook al deze type daken plaatsen!

dak controle

Dakinspectie laten uitvoeren

Nog ernstiger wordt het als blijkt dat de lekkage ongemerkt al langer gaande is. In zo’n geval dient niet alleen het bitumen van het dak te worden vervangen, maar ook het dakbeschot. In het ergste geval zijn zelfs de draagbalken aangetast en moeten deze worden vernieuwd. De kosten als gevolg van het lek zijn dan vaak niet meer te overzien. Helaas komen wij dit laatste vaker tegen dan ons lief is.

“Voorkomen is beter dan genezen” is daarom een veel beter alternatief dan “Beter laat dan nooit”. Ons advies is daarom jaarlijks uw dak te laten inspecteren door een dakinspectie uit te laten voeren door een dakspecialist. Met een mailtje naar ons zorgen wij dat op korte termijn een afspraak wordt gepland voor een eerste inspectie om te voorkomen dat uw dak lek raakt.

Indien u deze controle op prijs stelt, wordt u vervolgens in ons bestand opgenomen en zullen wij u jaarlijks automatisch benaderen voor een afspraak voor dak controle ter voorkoming van lekkages.

Een week voor de controle ter voorkoming van een dak lek ontvangt u van ons een bericht. Als onze medewerkers zonder sleutels op de plaats kunnen komen waar zij het dak met behulp van een ladder kunnen inspecteren, hoeft u voor deze dakinspectie niet thuis te zijn! Een kort verslag van de inspectie wordt dezelfde dag in uw brievenbus gedaan.

Snel een prijsindicatie?

Reparatie kosten

De kosten voor het opsporen van een daklekkage en deze vervolgens repareren zijn totaal afhankelijk van het soort daklekkage dat er is. Zo is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper om 1 dakpan te vervangen dan een stukje bitumen dakbedekking te vervangen.

De kosten zullen voornamelijk afhankelijk zijn van de duur van de werkzaamheden. Dit is zowel de duur voor het opsporen van de daklekkage als de duur van het repareren van de daklekkage. Een voordeel is echter dat in sommige gevallen de verzekering de daklekkage reparatie betaalt.

Dakreparatie offerte aanvragen

Als u zelf het lek gevonden heeft en u omschrijft de aard van de lekkage op het offerteformulier kunnen wij u een prijsopgave sturen voor het verhelpen van de lekkage. Afhankelijk van de grootte en de aard van het dak lek kunnen we bepalen wat de kosten voor een reparatie ongeveer zullen zijn.

Geef bijvoorbeeld aan wat voor dakbedekking er op het dak aangebracht is, wat de oorzaak van de lekkage is, hoe groot de lekkage is en hoe lang het dak al lek is. Wanneer u deze gegevens in uw aanvraag duidelijk vermeld stelt u ons in de gelegenheid een offerte te maken en heeft u snel duidelijkheid over de prijs voor de reparatie van uw dak lekkage.

Ook voor een dak inspectie en verder onderhoud aan uw dak kunt u natuurlijk ook een offerte aanvragen zodat u gelijk weet waar u aan toe bent. Neem dus contact met ons op, dan is uw daklekkage ook snel verholpen voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!