Vraag een offerte aan:

Wat kost een dakraam plaatsen?

Dakramen worden in de meeste gevallen op het dak van de zolder van uw woning geplaatst. Een dakraam wordt ook wel zolderraam genoemd.

Bij het plaatsen van een dakraam komt er heel wat meer kijken dan bij het plaatsen van een gewoon raam.

Of u nu kiest voor een klein of groot dakraam er zitten altijd kosten aan verbonden, zo niet aan de aankoop dan wel aan het laten plaatsen.

Op deze pagina vertellen wij u alles over de kosten van een dakraam plaatsing en de soorten dakramen waar u een keuze uit kunt maken.

Als u van plan bent om uw oude dakraam te vervangen, of om een geheel nieuwe dakraam te plaatsen dan bent u bij de Dakdekker-Concurrent op het juiste adres.

Kosten dakraam plaatsen

De exacte kosten om een dakraam te plaatsen zijn afhankelijk van meerdere factoren. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het dakraam, maar ook wat voor materiaal uw voorkeur heeft.
Kunststof ramen hebben bijvoorbeeld geen onderhoud nodig.
Dit soort zaken heeft invloed op het totale kostenplaatje.

Uiteraard wilt u zo voordelig mogelijk uitkomen. De gemiddelde prijzen van een dakraam of een dakvenster laten plaatsen liggen ongeveer tussen de €200,- en de €1000,-.
Leest u hier onder in onze prijstabel de maten van dakramen en de prijs voor de plaatsing en montage.

Zoals u kunt zien zijn de gemiddelde kosten van een dakraam laten plaatsen van hout iets goedkoper dan het plaatsen van een dakraam van kunststof. Ook de plaatsingskosten variëren tussen hout en kunststof.
Er zijn dakramen ook in andere maten verkrijgbaar zoals 114 x 118 of 94 x 55 cm. We hebben slechts een overzicht gemaakt van de meest voorkomende dakraam maten.

Dakraam maten Houten dakraam Kunststof dakraam Plaatsing
Dakraam matenHouten dakraamKunststof dakraamPlaatsing
55 x 77 cm€ 400,-€ 425,-€ 200,-
66 x 98 cm€ 500,-€ 540,-€ 220,-
78 x 140 cm€ 650,-€ 700,-€ 230,-
94 x 160 cm€ 700,-€ 740,-€ 240,-
114 x 40 cm€ 800,-€ 850,-€ 250,-
134 x 140 cm€ 900,-€ 1.000,-€ 270,-

Welke soort dakramen laten plaatsen?

Er zijn veel merken en soorten dakramen op de markt. Denkt u maar eens aan VELUX dakramen. Bij het plaatsen van een VELUX dakraam is het belangrijk om de juiste maten te weten.
Maar welke dakramen worden er het meeste geplaatst? Er zijn verschillende soorten ramen te onderscheiden:

Hieronder vindt u de meeste gebruikte ramen.
Uitzet dakramen

Uitzet-tuimel dakramen zijn dakramen die met 2 openingsfuncties geopend kunnen worden. Als het bovenstaande tuimel-dakraam en deze kunnen uitzetten, dat wil zeggen de dakramen scharnieren bovenin het kozijn hierbij komt er dus geen deel van het raamkozijn naar binnen bij opening.
Tuimel dakraam

Tuimel dakramen zijn dakramen die in het midden de tuimel-as hebben zitten. Dat houdt in dat bij het openen van het raam de helft naar buiten gaat en de helft naar binnen.
Deze dakramen worden veel gebruikt in schuine daken op bijvoorbeeld zolder. Deze zijn ideaal om te luchten en het zijn ook 1 van de goedkopere oplossingen aangaande dakramen die geplaatst kunnen worden.

Uitstapdakramen
Dit zijn dakramen die bedoeld zijn om naar buiten te kunnen stappen, bijvoorbeeld naar een dakterras.

Uitstap ramen worden in verschillende uitvoeren gemaakt, ze hebben wel als eigenschap dat ze allemaal naar buiten opengaan om een zo groot mogelijke uitstraling te creëren.
Dit is over het algemeen geen goedkope oplossing.

Hoe wordt een dakraam geplaatst?

Wilt u zelf uw gekochte dakraam plaatsen? Dan moet u ervan uitgaan dat dit makkelijker lijkt dan dat het is. Wij helpen u hier in ons stappenplan een handje mee in het monteren en plaatsen van een velux dakraam.
Benodigde tijd: 5 uren.

Stappenplan zelf dakraam plaatsen
Voordat een dakraam geplaatst wordt zijn er een paar belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. 1 daarvan is de inbouwhoogte van het dakraam. Hoe groter het dakraam is hoe meer zicht u krijgt naar buiten toe. Voor de inbouwhoogte is geen standaard maat beschikbaar.

Bij het uitpakken van het dakraam controleert u als eerste of de maten van dakvensters wel kloppen. Klopt alles dan kunt u beginnen met de dakraammontage. Zet het dakraam goed neer en open de raamvleugels zodat u de vergrendelingspennen in het scharnier kunt drukken. Trek hierna de vleugel met de bijgeleverde bevestigingsbeugels uit het scharnier en leg deze op de grond.
U kunt de montage hoeken bevestigingen op het kozijn van het dakraam. Voor deze montage zijn markeringen aangegeven zodat u ze op verschillende manieren kan bevestigen. Dit heeft vooral te maken met de dikte van uw dakbedekkingen of dakpannen. Bij de juiste montage zal het dakraam meer naar buiten uitgezet kan worden.

Een van de belangrijkste punten is om de juiste maat van het gat in het dak te zagen. Snijdt u als eerste de onderdakfolie weg. Zaag u dan in het midden een strakke lijn naar beneden. Doet u dit ook voor de breedte. Zo kunt u de zijdelen van het dak openzagen en ziet u de dakbedekking of dakpannen.

Verwijder vanaf de buitenkant van het dak de dakpannen en bitumen dakbedekking. Verwijder net zoveel pannen als de grootte van het gezaagde gat
De panlatten waar de dakpannen op rusten zullen gedeeltelijk moeten worden weggezaagd. Teken dit af met 3 cm meer ruimte dan het dakraam is. Zaag de latten door met een decoupeerzaag en verwijder de losse latten.

Vul hierna aan beide kanten de raamopeningen weer aan. Als u dit niet doet dan zullen de dakpannen niet genoeg steun krijgen en is er een kans dat ze naar beneden vallen. Zaag dus 2 laten op de juiste maat en schuif deze onder de bestaande panlatten. Zo krijgt u weer een goede verbinding.

Sla een wig onder het kozijn. Op deze manier krijgt u wat ruimte ten opzichte van de panlat. Lijn het kozijn van het dakraam aan de onderkant geheel waterpas uit.
Bevestig hierna het kozijn aan beide montage hoeken. Gebruik hiervoor schroeven van de juiste lengte. Draai de schroeven niet te stevig aan want u zult het dakraam nog moeten stellen!

Nu kunnen de raamvleugels in het kozijn worden geplaatst. Voor het inhangen van het dakraam is het makkelijker deze 180 graden gedraaid onder het kozijn te plaatsen. De bovenkant van het nieuw dakraam wijst dus naar beneden. Bevestig nu de vleugel aan de zijkant van de veiligheidspin.

Steek nu de raamvleugel in het scharnier van het dakraam. Open de veiligheidspin weer en sluit voorzichtig het dakraam. Controleer of het dakraam de juiste draaibeweging maakt.
Nu het dakraam geplaatst is kunt u de dakpannen of dakbedekking weer goed laten aansluiten op het kozijn van het dakraam. Sla het lood voorzichtig aan zodat u geen dak lekkage krijgt. Aan de binnenkant kunt u de overgebleven dakisolatie gebruiken om de kieren en naden van het dakraam op te vullen. Werk de naden af met wat acrylaatkit of stucwerk.

Kosten plaatsen dakraam met een extra opties

Wanneer u uw dakraam laat plaatsen of vervangen, zijn er verschillende extra opties die u kunt kiezen. Hoe meer opties u toepast, hoe hoger de kosten van uw dakraam worden.
Bediening van dakraam: u kunt er voor kiezen dat het met de hand bediend wordt. Maar een dakraam dat elektrisch opent, dat is ook een optie. Uiteraard kost het meer om het dakraam elektrisch te laten bedienen.

Beglazing in het dakraam: u kunt er ook voor kiezen om verschillende soorten glas te laten plaatsen. Zo kunt u kiezen voor standaard HR++ glas. Maar u kunt ook kiezen voor regengeluidreducerende beglazing kiezen. Sterker glas zorgt bijvoorbeeld voor betere isolatie van het huis. En dit kan schelen in de stookkosten en dus ook in de portemonnee!
Zonwering aan de buitenkant: Er zijn diverse soorten zonwering voor de buitenkant van uw raam.

Raamdecoratie u kunt kiezen voor een rolgordijn dat u met de hand bedient. Om insecten buiten te houden kunt u ook een hor voor u dakraam plaatsen.

Plaatsen houten dakraam

Wilt u een houten dakraam plaatsen? Deze dakramen vergen wel enig onderhoud. Om de 5 á 7 jaar moeten de ramen worden gelakt. Houten VELUX dakramen zijn ongeveer € 80,- goedkoper dan de kunststoffen dakramen. Wel zijn de houten ramen in onderhoud wat prijziger.
Het plaatsen van een houten dakvenster is in het algemeen makkelijker en sneller gedaan dan een kunststof exemplaar.

Plaatsen kunststof dakraam

Vooral bij een nieuwbouwwoning komt u kunststof dakramen tegen. Kunststof heeft totaal geen onderhoud nodig en hoeft echter alleen maar eens per jaar even schoongemaakt te worden. De levensduur is langer dan die van houten dakvensters.
Het enige nadeel van een kunststof dakraam plaatsen is dat het gat in het dak exact op maat gemaakt zal moeten worden zodat je het dakraam niet hoeft aan te passen.

Kunststof is iets duurder dan de grenenhout variant. Dit komt doordat kunststof eigenlijk geen onderhoud nodig heeft. Verder zullen de prijzen voor een dakraam laten plaatsen niet afwijken van de eerder genoemde prijzen.

Kunststof dakraam

Een dakraam laten plaatsen: waar moet ik op letten?

U wilt uiteraard dat het raam perfect aansluit op de rest van uw huis. Daarom is het belangrijk dat u de juiste maat kiest wanneer u een dakraam laat plaatsen. Het dakraam moet zorgen voor voldoende daglicht op uw zolder en daarnaast moet het raam goed ventileren. Dit zijn belangrijke zaken om op te letten.

Wanneer uw zolder horizontale balken heeft, is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Lopen er horizontale balken in het dak bij u? Kies dan voor een raam die perfect bij de hoogte aansluit. Dit is verstandig om in de gaten te houden, zodat we geen aanpassingen hoeven te bewerkstelligen aan de dakconstructie.

Dat kan behoorlijk schelen op de totale kosten.
De dakconstructie veranderen is mogelijk. Het is echter een klus die veel tijd en arbeid vergt. De kosten daarvan kunnen hoog uitvallen.

Het is verstandiger om de dakconstructie te laten zoals die is. Een dakraam laten inpassen is dan de meest voor de hand liggende optie.
Bij nieuwbouwhuizen is dit meestal een ander verhaal. Om de 60 centimeter loopt er een verticale bak door het dak. Dit is verder geen probleem.

De dakspecialisten kunnen dit met een aantal balken makkelijk aanpassen.
Het kan ook zijn dat u platen voor de balken heeft zitten. Hierdoor zijn de balken niet zichtbaar. Onze ervaren dakdekkers kunnen u hier verder mee helpen en u adviseren over wat er allemaal mogelijk is.

Kunststof dakraam in vochtige ruimtes

Is het vochtig bij u op zolder? Dan is het verstandig om geen houten dakraam te nemen, maar een kunststof dakraam. Kunststoffen dakramen zijn vochtbestendig. Het VELUX GGU dakraam is voorzien van een 3 mm coating. Deze coating van polyurethaan zorgt ervoor dat de constructie lang mee kan gaan. Zelfs in vochtige ruimtes kan zo’n raam een hele levensduur meegaan.

Positie en hoogte dakraam

Hoe groter het raam is qua omvang, hoe hoger de prijs kan liggen. Een dakraam laten plaatsen is een investering, maar dit hoeft niet te betekenen dat het perse duur hoeft te zijn.

Een mooi dakraam kan uw woning helemaal afmaken. Zeker wanneer u het plaatst op een mooie hoogte, zodat u van het uitzicht kan genieten. ’s Avonds is er de gelegenheid om de sterrenhemel te aanschouwen, terwijl u ook zicht hebt op de straat bij nacht.

Plaats uw dakraam niet te laag, maar ook niet te hoog. Zo krijgt u de mooiste lichtinval. Overdag kunt u genieten van de staalblauwe lucht en de perfecte inval van de zon, terwijl u ’s avonds gezelschap hebt van de maan en sterren.

Aftimmeren dakraam
Moet u wel of niet het dakraam laten aftimmeren? U kunt ervoor kiezen om het dakraam mét aftimmering te laten plaatsen. Het voordeel is dat de dak specialist het dakraam mooi afwerkt.

De specialist timmert alles zo zorgvuldig mogelijk af aan de buitenkant, zodat alles goed waterdicht is. Op deze manier zult u geen last krijgen van lekkages en andere ongemakken.
Naast aftimmeren worden de omliggende dakpannen op maat geslepen. Ook binnen kan de specialist de finishing touch doen. De interieur kant kan netjes worden afgewerkt met koplatten van 7 cm dik en er kan gebruik worden gemaakt van MDF.

Deze materialen zorgen ervoor dat u het mooiste resultaat krijgt. Het is uiteraard mogelijk om het dakraam ‘kaal’ te laten opleveren zonder aftimmering. Het is verstandig om daarna nog te even stucen. Wanneer u bijvoorbeeld al plannen heeft om de muren te laten stucen, kunt u het dakraam simpelweg meenemen.

Aftimmering is in dit geval niet noodzakelijk, u betaalt anders dubbel en dat is zonde van het geld. Het is tot slot mogelijk om een dakraam te laten plaatsen in de badkamer.

Omdat het hier gaat om een vochtige ruimte, adviseren wij u om een kunststof dakraam daar te plaatsen. Er kan daarnaast watervast MDF worden gebruikt. Watervaste MDF is uitermate goed geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Uitzet-tuimel dakramen

Dakraam plaatsen isolatie

VELUX dakramen staan bekend om hun duurzame kwaliteit en hoge isolatiewaarden. Een VELUX dakraam wordt het meest gebruikt in de wereld van dakramen. Er is daarnaast een hoop mogelijk.
Zo kunt u zelf kiezen voor een dakraam met triple beglazing, hoewel dat eigenlijk overbodig is. HR++ is geschikt voor bijna alle huizen en dat is meer dan voldoende.

De isolatiewaarde van HR++ is 1W/m².
Dit voldoet aan de laatste normen van isolatiestandaarden. In nieuwbouwwoningen zien we dit ook
terug. Deze waarden zijn voor houten en kunststoffen dakramen gelijk.
VELUX dakramen voldoen aan de huidige eisen van de tijd en gaan eigenlijk nog een stap verder, want ze gaan nog jarenlang mee.

Goede isolatie is belangrijk, het maakt u huis duurzamer. Daarnaast scheelt het op de energierekening.
Om uw dakraam goed te isoleren kunt u het beste kiezen voor HR++glas. Gelaagd glas wordt meestal gebruikt voor licht koepels en lichtstraten.
De HR++ ramen van kunststof zijn voorzien van een extra veiligheidsbeglazing. De veiligheidsbeglazing zorgt ervoor dat het raam UV-werend werkt. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat er spullen van u gaan verkleuren.

Besparen op kosten dakraam

Een dakraam laten plaatsen is een investering waar u nog jarenlang plezier van kan hebben. We hebben een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet, zodat u niet teveel betaald voor een dakraam.
Er zijn heel wat aanbieders van dakramen met verschillende prijzen.
Wij adviseren u om minimaal 4 offertes aan te vragen bij 4 specialisten van dakramen.

Op deze manier kunt u de offertes naast elkaar leggen en ze met elkaar vergelijken. Dit kan ervoor zorgen dat u tot wel 45 procent bespaart op de totale kosten! Lees vooraf altijd reviews en referenties voordat u een offerte aanvraagt. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dit vaak ook het geval.
Er zijn helaas een aantal spelers op de markt die zwart werken, hierdoor kunt u niet terugvallen op garantiemogelijkheden. Daarnaast is de kwaliteit vaak heel minimaal. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan u zit dus nergens aan vast.
Hoe groter uw klus is, hoe meer korting u krijgt. Wanneer u een nieuw dak laat plaatsen, kan het zinvol zijn om ook direct een dakraam te laten plaatsen.
Op deze manier hoeft de dakdekker niet apart nog eens langs te komen. Het combineren van werkzaamheden zorgt ervoor dat u in een keer klaar bent én dat de specialist een mooie prijs voor u kan maken.

Welk daken kan een dakraam worden gemonteerd?

Het type dak van uw huis is natuurlijk bepalend voor de manier waarop een dakraam geplaatst kan worden. Zo is het plaatsen in een dakpannen dak heel anders dan het plaatsen in een rieten dak.
Daken waarin het mogelijk is een dakraampje te plaatsen zullen wij voor u onder elkaar zetten:


Zoals u kunt zien zijn er veel mogelijkheden van het aanbrengen van een zolderraam.

Een dakraam laten plaatsen door de Dakdekker-Concurrent

De Dakdekker-concurrent is al sinds 1986 bezig met het plaatsen van dakramen. Door onze jarenlange ervaring en expertise, hebben we alle kennis op zak om iedere klus tot een succes te maken.
Wilt u een dakraam laten plaatsen in de omgeving Amsterdam?
Dan bent u bij ons aan het goede adres. Ook als u een dakraam wilt laten plaatsen in Almere, Alkmaar, Hoofddorp of Haarlem ons team staat voor u klaar! Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van dakramen, dakpannen, bitumen dakbedekkingen en nog veel meer.

Onze monteurs en specialisten zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van dakramen. Daarnaast bieden wij scherpe prijzen aan voor onze hoge kwaliteit.
Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan! En zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen over het plaatsen van een dakraam? Neem dan gerust contact met ons op.

Offerte dakraam plaatsen

Wanneer u zo goedkoop mogelijk een dakraam wilt laten plaatsen kunt u bij ons een offerte aanvragen. Wij reageren binnen 2 werkdagen op uw offerte aanvraag en zorgen er altijd voor dat u bij ons erg goedkoop uit bent.
Vermeld in uw offerte aanvraag zoveel mogelijk informatie het dakraam dat u wilt en wat de huidige situatie is.

Alleen met voldoende informatie kunnen wij een prijs opmaken voor het plaatsen van een goedkoop dakraam.

Wat kost een dakraam plaatsen?

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een dakraam, oftewel dakvenster verschillen per situatie. Voor een totaal dakraam-project bent u tussen de €200,- en de €1.000,- ongeveer kwijt.

De kosten van een dakraam plaatsen kunnen erg variabel zijn. Dit heeft te maken met de grote van het dakraam en de dakconstructie.

Het plaatsen van een dakraam op zolder kost meestal tussen de €750,- en de €1.200,- inclusief de materialen en de plaatsing.

Dakramen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden op het dak. Maak een gat op de plek waar u toekomstige raam moet gaan komen.

Zaag ten eerste een smal gat in het midden van het raamwerk, verwijder vervolgens de dakpannen en zaag tenslotte het volledige gat uit. Monteer het kozijn van het dakraam met de beugels die zijn meegeleverd.

Het plaatsen van een dakraam duurt gemiddeld 4 uur. Het vervangen van een dakraam duurt gemiddeld 2 uur.