Wat kost een dakraam plaatsen?

Bij het plaatsen van een VELUX dakraam is het belangrijk om de juiste maten te weten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het dakraam, maar ook wat voor materiaal uw voorkeur heeft.
Kunststof ramen hebben bijvoorbeeld geen onderhoud nodig.

De kosten van een VELUX dakraam plaatsen liggen gemiddeld tussen de 630 euro en de 960 euro.
De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het raam en het materiaal. Er is keuze uit de volgende materialen: kunststof, blank gelakt grenenhout en witgelakt grenenhout.


Dakraam plaatsen prijzen


Kunststof is iets duurder dan de grenenhout variant. Dit komt doordat kunststof eigenlijk geen onderhoud nodig heeft. Verder zullen de prijzen voor een dakraam laten plaatsen niet afwijken van de eerder genoemde prijzen.

Wilt u een houten dakraam plaatsen? Deze dakramen vergen wel enig onderhoud. Om de 5 á 7 jaar moeten de ramen worden gelakt. Houten VELUX dakramen zijn ongeveer 80 euro goedkoper dan de kunststoffen dakramen. Wel zijn de houten ramen in onderhoud wat prijziger.
De kosten voor een dakraam liggen gemiddeld tussen de 630 euro en de 960 euro.

Een dakraam laten plaatsen: waar moet ik op letten?
U wilt uiteraard dat het raam perfect aansluit op de rest van uw huis. Daarom is het belangrijk dat u de juiste maat kiest wanneer u een dakraam laat plaatsen. Het dakraam moet zorgen voor voldoende daglicht op uw zolder en daarnaast moet het raam goed ventileren. Dit zijn belangrijke zaken om op te letten.


Wanneer uw zolder horizontale balken heeft, is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Lopen er horizontale balken in het dak bij u? Kies dan voor een raam die perfect bij de hoogte aansluit. Dit is verstandig om in de gaten te houden, zodat we geen aanpassingen hoeven te bewerkstelligen aan de dakconstructie. Dat kan behoorlijk schelen op de totale kosten.

De dakconstructie veranderen is mogelijk. Het is echter een klus die veel tijd en arbeid vergt. De kosten daarvan kunnen hoog uitvallen. Het is verstandiger om de dakconstructie te laten zoals die is. Een dakraam laten inpassen is dan de meest voor de hand liggende optie.

Bij nieuwbouwhuizen is dit meestal een ander verhaal. Om de 60 centimeter loopt er een verticale bak door het dak. Dit is verder geen probleem. De dakspecialisten kunnen dit met een aantal balken makkelijk aanpassen.
Het kan ook zijn dat u platen voor de balken heeft zitten. Hierdoor zijn de balken niet zichtbaar. De dakspecialisten kunnen u hier verder mee helpen en u adviseren over wat er allemaal mogelijk is.

Kunststof dakraam in vochtige ruimtes

Is het vochtig bij u op zolder? Dan is het verstandig om geen houten dakraam te nemen, maar een kunststof dakraam. Kunststoffen dakramen zijn vochtbestendig. Het VELUX GGU dakraam is voorzien van een 3 mm coating. Deze coating van polyurethaan zorgt ervoor dat de constructie lang mee kan gaan. Zelfs in vochtige ruimtes kan zo’n raam een hele levensduur meegaan.

Positie en hoogte dakraam


Hoe groter het raam is qua omvang, hoe hoger de prijs kan liggen. Een dakraam laten plaatsen is een investering, maar dit hoeft niet te betekenen dat het perse duur hoeft te zijn. Een mooi dakraam kan uw woning helemaal afmaken. Zeker wanneer u het plaatst op een mooie hoogte, zodat u van het uitzicht kan genieten. ’s Avonds is er de gelegenheid om de sterrenhemel te aanschouwen, terwijl u ook zicht hebt op de straat bij nacht.

Plaats uw dakraam niet te laag, maar ook niet te hoog. Zo krijgt u de mooiste lichtinval. Overdag kunt u genieten van de staalblauwe lucht en de perfecte inval van de zon, terwijl u ’s avonds gezelschap hebt van de maan en sterren.

Aftimmeren dakraam

Moet u wel of niet het dakraam laten aftimmeren? U kunt ervoor kiezen om het dakraam mét aftimmering te laten plaatsen. Het voordeel is dat de dak specialist het dakraam mooi afwerkt. De specialist timmert alles zo zorgvuldig mogelijk af aan de buitenkant, zodat alles goed waterdicht is. Op deze manier zult u geen last krijgen van lekkages en andere ongemakken.

Naast aftimmeren worden de omliggende dakpannen op maat geslepen. Ook binnen kan de specialist de finishing touch doen. De interieurskant kan netjes worden afgewerkt met koplatten van 7 cm dik en er kan gebruik worden gemaakt van MDF.

Deze materialen zorgen ervoor dat u het mooiste resultaat krijgt. Het is uiteraard mogelijk om het dakraam ‘kaal’ te laten opleveren zonder aftimmering. Het is verstandig om daarna nog te even stucen. Wanneer u bijvoorbeeld al plannen heeft om de muren te laten stucen, kunt u het dakraam simpelweg meenemen.

Aftimmering is in dit geval niet noodzakelijk, u betaalt anders dubbel en dat is zonde van het geld. Het is tot slot mogelijk om een dakraam te laten plaatsen in de badkamer. Omdat het hier gaat om een vochtige ruimte, adviseren wij u om een kunststof dakraam daar te plaatsen. Er kan daarnaast watervast MDF worden gebruikt. Watervaste MDF is uitermate goed geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Dakraam plaatsen isolatie


VELUX dakramen staan bekend om hun duurzame kwaliteit en hoge isolatiewaarden. Een VELUX dakraam wordt het meest gebruikt in de wereld van dakramen. Er is daarnaast een hoop mogelijk. Zo kunt u zelf kiezen voor een dakraam met triple beglazing, hoewel dat eigenlijk overbodig is. HR++ is geschikt voor bijna alle huizen en dat is meer dan voldoende. De isolatiewaarde van HR++ is 1W/m2.

Dit voldoet aan de laatste normen van isolatiestandaarden. In nieuwbouwwoningen zien we dit ook
terug. Deze waarden zijn voor houten en kunststoffen dakramen gelijk.

VELUX dakramen voldoen aan de huidige eisen van de tijd en gaan eigenlijk nog een stap verder, want ze gaan nog jarenlang mee. Goede isolatie is belangrijk, het maakt u huis duurzamer. Daarnaast scheelt het op de energierekening.

De HR++ ramen van kunststof zijn voorzien van een extra veiligheidsbeglazing. De veiligheidsbeglazing zorgt ervoor dat het raam UV-werend werkt. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat er spullen van u gaan verkleuren.

Extra mogelijkheden dakraam


Naast het plaatsen en het afwerken van het dakraam, kunt u het verder helemaal naar wens invullen. Raamdecoratie voor een dakraam maakt het geheel helemaal af. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rolgordijn, insectenhorren, rolluiken of een buitenzonwering. U kunt de wensen met de dakraamspecialist overleggen.

Besparen op kosten dakraam


Een dakraam laten plaatsen is een investering waar u nog jarenlang plezier van kan hebben. We hebben een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet, zodat u niet teveel betaald voor een dakraam.
Er zijn heel wat aanbieders van dakramen met verschillende prijzen. Wij adviseren u om minimaal 4
offertes aan te vragen bij 4 specialisten van dakramen.

Op deze manier kunt u de offertes naast elkaar leggen en ze met elkaar vergelijken. Dit kan ervoor zorgen dat u tot wel 45 procent bespaart op de totale kosten! Lees vooraf altijd reviews en referenties voordat u een offerte aanvraagt. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dit vaak ook het geval.

Er zijn helaas een aantal spelers op de markt die zwart werken, hierdoor kunt u niet terugvallen op garantiemogelijkheden. Daarnaast is de kwaliteit vaak heel minimaal. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan – u zit dus nergens aan vast.
Hoe groter uw klus is, hoe meer korting u krijgt. Wanneer u een nieuw dak laat plaatsen, kan het zinvol zijn om ook direct een dakraam te laten plaatsen. Op deze manier hoeft de dakdekker niet apart nog eens langs te komen. Het combineren van werkzaamheden zorgt ervoor dat u in een keer klaar bent én dat de specialist een mooie prijs voor u kan maken.

Waarom een dakraam laten plaatsen?


Er zijn verschillende reden om een dakraam te plaatsen. Allereerste eerst is er het psychische aspect. Een dakraam is bevorderlijk voor het woonplezier. Een dakraam kan letterlijk het verschil maken in huis. Een dakraam zorgt ervoor dat u toevoer krijgt van verse lucht, wat zeer gezond is. Daarnaast verandert een dakraam een donkere ruimte in een ruimte vol licht.
Wanneer u het dakraam op de juiste plek plaatst, kunt u optimaal genieten van goede lichtinval.

Een dakraam laten plaatsen door de Dakdekker-Concurrent


De Dakdekker-concurrent is al sinds 1986 bezig met het plaatsen van dakramen. Door onze jarenlange ervaring en expertise, hebben we alle kennis op zak om iedere klus tot een succes te maken.

Wilt u een dakraam laten plaatsen in de omgeving Amsterdam? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Ook als u een dakraam wilt laten plaatsen in Amstelveen, Zaandam, Hoorn of IJmuiden; ons team staat voor u klaar! Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van dakramen, dakpannen, bitumen dakbedekkingen en nog veel meer.


Onze monteurs en specialisten zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van dakramen. Daarnaast bieden wij scherpe prijzen aan voor onze hoge kwaliteit. Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan! En zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen over het plaatsen van een dakraam? Neem dan gerust contact met ons op.

Dakdekker-Concurrent
Dakdekker-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!